• Ministrul Sănătății spune că nu are informații că în clădirea de la Matei Balș ar fi existat alte surse de încălzire decât cele firești
  • Vlad Voiculescu: „Spitalul nu a dus lipsă de finanțare și a avut un management stabil”

Întrebat, la Digi24, dacă o aerotermă ar fi cauzat incendiul de vineri dimineață de la Matei Balș, Vlad Voiculescu a spus: „Nu am informații că în clădire ar fi existat alte surse de încălzire decât cele firești, dar avem nevoie de anchetă”.

Întrebat, de asemenea, dacă a discutat cu medicii despre acest aspect, Voiculescu a repetat că nu are informații potrivit cărora în clădire ar fi fost nevoie sau ar fi fost suplimentată sursa de încălzire cu o aerotermă, dar știe că spitalul a avut de suferit datorită lipsei de capacitate a Termoenergetica de a livra căldură.

În plus, Vlad Voiculescu a declarat că Spitalul „Matei Balș” nu a dus lipsă de finanțare și a avut un management stabil: „Situația e foarte diferită față de Piatra Neamț. Vorbim de o finanțare relativ robustă. Trebuie să vedem cauzele. Au fost făcute investiții aproape constant”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Chestionat despre cele patru incendii în spitale din ultimele luni și ce este de făcut, ministrul Sănătății a răspuns că nu e bine să generalizăm, deoarece cauzele incendiilor au fost foarte diferite, „dar da, infrastrucura spitalelor este rezultatul unui lung șir de subfinanțare, ăsta e adevărul. S-au construit mall-uri, alte clădiri, spitale mai puțin”.

Pe termen scurt, specialiștii se pot doar asigura că nu vor mai fi incendii, „în măsura în care asta depinde de oamenii de acolo. În general, depinde și de atenția oamenilor care lucrează în spitalul respectiv. Există responsabilități și responsabili”.