• Ministrul Sănătății a fost întrebat despre posibila cauză care a produs incendiul
  • Vlad Voiculescu a declarat că există cel puțin două piste
  • Vlad Voiculescu: „O problemă punctuală, o greșeală individuală, pe de altă parte, datoria noastră este să ne uităm la probleme din sistem
  • Au apărut zvonuri potrivit cărora incendiul ar fi pornit de la o aerotermă

Un incendiu a izbucnit în această dimineață, în jurul orei 5, într-un corp de clădire al spitalului spitalul „Matei Balș“, în urma căruia au murit patru oameni. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost întrebat despre posibila cauză care a produs incendiul.

Vlad Voiculescu a declarat pentru Aleph News că există două piste: „Nu avem claritate asupra cauzei incendiului. Nu ne putem antepronunța. Sunt cel puțin două piste aici: o problemă punctuală, o greșeală individuală, pe de altă parte, datoria noastră este să ne uităm la probleme din sistem“.

Tocmai vin de la spital și am văzut clădirea avariată. E evident că a fost un incendiu violent, dar nu știm încă care să fi fost cauza“, a mai spus ministrul Sănătății.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Totuși, au apărut zvonuri potrivit cărora incendiul ar fi pornit de la o aerotermă.

Vlad Voiculescu a spus că nu toți pacienții sunt în stare gravă: „Patru pacienți sunt în terapie intensivă la Matei Balș în continuare, peste 40 de pacienți au fost transferați la Floreasca, la Sf Ioan. La Victor Babeș sunt 70 de locuri, conform conducerii de acolo.“

Aștept să văd rapoartele de control, știm că s-au făcut după Piatra Neamț. Am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni“, a mai spus Vlad Voiculescu.