• Patru pacienți din cei aflați la institutul Matei Balș au ajuns la spitalul Marius Nasta
  • Alți patru pacienți au ajuns la Victor Babeș
  • Spitalul Marius Nasta poate primi 36 de pacienți
  • Și-au manifestat disponibilitatea de a primi pacieți spitalele Victor Babeș, Sfântul Ioan și Witing
  • Din cauza incendiului au încetat din viață patru persoane

UPDATE 12.50 Spitalul Elias a primit 6 pacienți de la Matei Balș

În urma incendiului de la Institutul de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, au fost aduși prin transfer la Spitalul Universitar de Urgență Elias un număr de șase pacienți cu vârste cuprinse între 60-83 de ani.

Toți pacienții sunt confirmați cu infecție SARS CoV-2. Starea lor este stabilă, sunt echilibrați hemodinamic, au necesar mic de oxigen (între 3 – 5 l). Doi dintre pacienți au deficit neurocognitiv, comunică spitalul.

Unul dintre pacienți prezintă leziuni minore la nivelul căilor respiratorii superioare.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

UPDATE 11.00 Un singur pacient transferat la Spitalul Victor Babeș este în stare gravă

Un singur pacient transferat de la Matei Balș la Spitalul „Victor Babeș” este în stare gravă, declară dr. Simina Florescu, directorul medical de la „Victor Babeș”. Doi pacienți au forme medii spre severe de boală și au nevoie de oxigen, iar al patrulea este echilibrat.

Dr. Simina Florescu, directorul medical al Spitalului „Victor Babeș” a declarat că așteaptă alți doi pacienți afectați de incendiul de la Matei Balș. Cei doi pacienți au forme medii de boală și nu necesită condiții speciale de terapie intensivă.

UPDATE 10.30 53 de pacienți, din 102 de la Matei Balș, au fost transferați

Au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, afectat de incendiu.

  • 11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București;
  • 5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București;
  • 6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”;
  • 4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”;
  • 5 pacioenți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”;
  • 3 pacienți la Spitalul Militar Central-ROL 2
  • 4 pacienți la Spitalul „Witting”;
  • 4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”;
  • 1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;
  • 3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”;
  • 7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca

UPDATE 10.00 Spitalul Marius Nasta a primit 4 pacienți de la Balș, doi sunt în stare mai gravă

Spitalul Marius Nasta a primit patru pacienți, doi bărbați și două femei, cu vârste între 62 și 84 de ani, dintre care două persoane sunt stabile, iar două, un bărbat și o femeie, sunt la terapie intensivă, în stare mai gravă, a declarat joi directoarea spitalului, Beatrice Mahler. Spitalul mai are disponibile 32 de locuri COVID, a precizat Mahler.

UPDATE 9.42 La Spitalul Universitar au ajuns 5 pacienți

La Spitalul Universitar de Urgență București au fost transferați cinci pacienți. Sunt cinci pacienți dependenți de oxigen.

Unul din pacienți a fost intubat, pentru că avea și arsuri pe căile aeriene superioare, dar este în stare stabilă.

UPDATE 9.28 Spitalul Marius Nasta a primit 4 pacienți de la Balș, doi sunt în stare mai gravă

Beatrice Mahler, manager Spital Marius Nasta: „Au fost aduse 4 persoane, 2 femei și 2 bărbați, cu vârsta de 62-89 de ani. Sunt conștienți, sunt prezenți, însă 2 dintre persoane sunt în stare gravă la ATI. (…) Mai sunt disponibile 32 de locuri. Este o situație extrem de dificilă. Efortul și suprasolicitarea structurii de suport ventilator și de suport al instalației sunt maximale în această perioadă. Clădirile sunt vechi. Nu poți face management de calitate decât într-o infrastructură nouă. (…) Noi avem centrală proprie, tocmai pentru a nu avea probleme în acest sens. În acest moment nu am luat contact cu rudele pacienților.“

Știrea inițială

Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață, în jurul orei 5, într-un corp de clădire al spitalului Matei Balș, în urma căruia au murit patru oameni.

În total, au fost evacuați în jur de 120 de pacienți, iar patru oameni au decedat. Patru pacienți din cei aflați la institut au ajuns la spitalul Marius Nasta, iar alți patru au fost primiți la Victor Babeș.

Managerul spitalului Marius Nasta, Beatrice Mahler, spune că spitalul poate primi 36 de pacienți. Beatrice Mahler nu a oferit detalii despre starea celor patru pacienți ajunși.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a anunțat că 43 de pacienți au fost transferați către alte spitale: „Am dat la centrul de coordonare să ne dea locuri. Au fost identificate 280 de locuri de către centrul de coordonare Covid. Am transferat 43 de pacienți către spitale“.

Și-au manifestat disponibilitatea de a primi pacienți de la Matei Balș și spitalele Victor Babeș, Sfântul Ioan și Witing.