• Un incendiu a izbucnit, vineri dimineața, la Spitalul „Matei Balș” din București
  • Trei oameni au fost găsiți carbonizați, iar o altă persoană a murit după ce i s-au făcut mai multe minute manevre de resuscitare
  • Raed Arafat: La ora 5.05 a fost declanșat Planul Roșu

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a spus, vineri, că nu există alte persoane afectate grav de incendiul de la „Matei Balș”, în afară de cei patru oameni care au murit.

Din păcate avem patru victime. La ora 5.05 a fost declanșat Planul Roșu. De la început au fost informați premierul, ministrul Internelor și al Sănătății. În acest moment, la centru de la MAI se află ministrul Bode e la centrul de intervenție”, a spus Arafat, în fața spitalului unde a avut loc deflagrația.

În prezent, incendiul a fost lichidat, iar intervenția s-a terminat.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Nu era secție de Terapie Intensivă. Nu mai avem avem persoane în stare critică. Rămâne problema investigării cauzelor incendiului. Nu vom specula la acest moment.Nu există persoane afectate grav de incendiu în afara celor 4 decedați”, a mai spus Raed Arafat.

Urmează să fie investigată cauza incendiului, mai spune șeful DSU.

Ultimul control a fost în luna noiembrie. Vom afla mai multe informații când se va termina investigația cauzei de către criminalistică și specialiștii de la ISU. S-au făcut controalele în toate spitalele. Oricum IGSU face anual controale la spitale și trimite un raport amplu despre prevenirea incendiilor”, a spus Raed Arafat, la Aleph News.

Am transferat 43 de pacienți către ale spitale, dar au fost identificate 280 de locuri în spitale”, a mai spus Arafat.