• Sute de români sunt blocați în trafic, la traversarea Canalului Mânecii, dinspre Marea Britanie spre Europa
  • Situația celor aflați în acest moment pe teritoriul Marii Britanii este dificilă
  • Asociația „Voluntari în Europa“, încă de aseară, a mobilizat membrii din Anglia pentru a putea ajuta cu apă și alimente

Sute de români, șoferi de TIR, dar și turiști, sunt blocați în trafic, la traversarea Canalului Mânecii, dinspre Marea Britanie spre Europa, din cauza măsurilor luate de autoritățile din Franța pentru a împiedica răspândirea noii tulpini agresive Covid-19.

În momentul de față există o asociație numită „Voluntari în Europa“ care încă de aseară a mobilizat membrii din Anglia pentru a putea ajuta cu apă și alimente atât șoferii de TIR, cât și călătorii a cel puțin 5 autocare de români care se întorc acasă de sărbători.

Comunicarea asociației cu șoferii din trafic se face pe mai multe canale. Celor care nu au acces la internet li se transmit mesaje prin stațiile instalate pe camioane, inclusiv prin intermediul șoferilor britanici din trafic.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Efortul de a ajunge la feribot sau la trenurile spre Franța este riscant, din cauza blocajelor de pe autostradă.

Asociația „Voluntari în Europa“ face apel către Ministerul Afacerilor Externe, Ministrul Transporturilor, Ministerul Sănătății să ia în considerare resurse speciale pentru asistență consulară la frontieră și intervenție în cazul în care unii dintre șoferi sau pasagerii autocarelor ar urma să intre în carantină sau în izolare.