• Oficiali militari americani au declarat că baza lor militară Green Village din nord-estul Siriei a fost ținta unui atac cu rachete eșuat duminică.
  • Comandamentul Central al SUA a declarat într-o scurtă declarație că la scurt timp după ora locală 19:00, trei rachete de 107 mm au fost trase asupra bazei unde sunt staționate forțe și echipamente ale SUA și ale Coaliției.
  • Oficialii au declarat că o a patra rachetă împreună cu tuburi de rachetă au fost găsite la punctul de lansare, la aproximativ 5 km de bază.

Un atac cu rachetă vizând baza militară Green Village din nord-estul Siriei nu a reuşit să lovească
forţele americane sau ale coaliţiei şi nici echipamente, a anunţat Comandamentul Central al SUA, scrie Reuters.

Trei rachete de 107 mm au vizat baza duminică şi a patra rachetă împreună cu tuburile a fost găsită la punctul de lansare situat la aproximativ 5 km distanţă, a declarat comandamentul într-un comunicat.

Baza Green Village a fost vizată luna trecută în violenţe dintre armata SUA şi militanţi susţinuţi de Iran rănind uşor cel puţin un membru al armatei americane în Siria.

Recomandări

ÎNCEPE SIMULAREA PENTRU BAC
STARE DE URGENȚĂ ÎN HAITI
MICROSOFT INVESTEȘTE ÎN MISTRAL AI
HALEY ÎL ÎNVINGE PE TRUMP
INDIA SE PREGĂTEȘTE DE NUNTĂ
RECORD PENTRU BITCOIN

Incidentul a declanşat un răspuns al SUA în care au fost ucişi doi sau trei militanţi ce conduc atacurile.

Comandamentul Central a declarat că investighează ultimul atac eşuat, produs la aproximativ 19.05 ora locală în Siria (16.05 GMT). El nu a oferit alte detalii.

Forţele americane au fost desfăşurate pentru prima dată în Siria în timpul campaniei administraţiei Obama împotriva Statului Islamic, în parteneriat cu un grup condus de kurzi numit Forţele Democratice Siriene. Aproximativ 900 de soldaţi americani sunt în Siria, majoritatea în est.