Rusia ameninţă SUA cu o confuntare militară directă. Care este condiţia Moscovei pentru a evita acest lucru

Rusia ar pregăti atacuri cu rachetă în Transnistria
  • Mitch McConnell, care conduce minoritatea republicană în Senatul SUA, a cerut administraţiei Biden să ofere Ucrainei mai multe arme letale, inclusiv rachete ATACM, potrivit agenţiei de presă Ukrinform.
  • Moscova a declarat ieri că „dacă Kievul primeşte” rachetele cu rază lungă de acţiune pe care le-a cerut Statelor Unite „ar însemna implicarea directă a SUA într-o confruntare militară cu Rusia”, conform ambasadorului rus în SUA, Anatoli Antonov.
  • „Este deosebit de îngrijorător faptul că, de multe luni, Ucraina solicită furnizarea de ATACMS, concepute să lovească ţinte la o distanţă de până la 300 de kilometri”, a adăugat Antonov.

Mitch McConnell, care conduce minoritatea republicană în Senatul SUA, a cerut administraţiei Biden să ofere Ucrainei mai multe arme letale, inclusiv rachete ATACM, potrivit agenţiei de presă Ukrinform.

„Ucrainenii au nevoie de mai multe arme decât le oferim noi. Trebuie să înceapă să le obţină mai repede şi au nevoie de noi capabilităţi, cum ar fi rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, drone mari şi tancuri”, a spus senatorul, într-un discurs la Congresul SUA.

Moscova a declarat ieri că „dacă Kievul primeşte” rachetele cu rază lungă de acţiune pe care le-a cerut Statelor Unite „ar însemna implicarea directă a SUA într-o confruntare militară cu Rusia”, conform ambasadorului rus în SUA, Anatoli Antonov.

„Este deosebit de îngrijorător faptul că, de multe luni, Ucraina solicită furnizarea de ATACMS, concepute să lovească ţinte la o distanţă de până la 300 de kilometri”, a adăugat Antonov.