• Un purtător de cuvânt al șefului poliției din Kabul, Khalid Zadran, nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.
  • Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Abdul Nafi Takor, a declarat că explozia s-a soldat cu mai mulți morți și răniți.
  • El nu a oferit cifre exacte sau informații suplimentare despre atentat, spunând că detaliile unei anchete vor fi comunicate ulterior.

O bombă a explodat duminică dimineața în apropierea unui punct de control de pe aeroportul militar din Kabul, provocând moartea și rănirea mai multor persoane, a anunțat un oficial taliban, prima explozie mortală din 2023 în Afganistan.

Nimeni nu a revendicat imediat responsabilitatea pentru atac, dar filiala regională a grupării Stat Islamic cunoscută sub numele de Statul Islamic în provincia Khorasan și-a intensificat atacurile de la preluarea puterii de către talibani în 2021.

Printre ținte s-au numărat patrule talibane și membri ai minorității șiite din Afganistan. Aeroportul militar se află la aproximativ 200 de metri de aeroportul civil și aproape de Ministerul de Interne, el însuși locul unui atentat sinucigaș cu bombă în octombrie anul trecut, care a ucis cel puțin patru persoane.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Abdul Nafi Takor, a declarat că explozia s-a soldat cu mai mulți morți și răniți. El nu a oferit cifre exacte sau informații suplimentare despre atentat, spunând că detaliile unei anchete vor fi comunicate ulterior.

Deși forțele de securitate talibane au împiedicat fotografierea și filmarea direct la locul exploziei, punctul de control părea avariat, dar intact. Acesta se află pe Airport Road, care duce la cartierele de înaltă securitate care adăpostesc ministere guvernamentale, ambasade străine și palatul prezidențial.

Un purtător de cuvânt al șefului poliției din Kabul, Khalid Zadran, nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.