• Profesorul afgan este supărat că sora şi mama lui nu pot studia, potrivit noilor prevederi adoptate de talibanii aflaţi la conducerea ţării.
  • „Dacă sora şi mama mea nu pot studia, atunci nu accept această educaţie”.
  • Clipul cu profesorul rupându-şi diplomele una câte una la televizor a devenit viral pe reţelele de socializare şi a fost distribuit pe scară largă.

Un profesor de la Universitatea din Kabul şi-a distrus diplomele la televiziunea în direct din Afganistan, spunând că nu mai are nevoie de ele, deoarece Afganistanul „nu este un loc pentru educaţie”.

Gestul îi aparţine lui Ismail Meshal, care predă la Universitatea din Kabul: „Aceasta nu este o ţară în care să te poţi educa singur”, a adăugat el. „Dacă sora şi mama mea nu pot studia, atunci nu accept această educaţie”.

Clipul cu profesorul rupându-şi diplomele una câte una la televizor a devenit viral pe reţelele de socializare şi a fost distribuit pe scară largă.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Shabnam Nasimi, fost consilier politic al ministrului pentru relocare afgană şi ministru al refugiaţilor, a distribuit videoclipul pe Twitter şi a scris: „Scene uimitoare în care un profesor universitar din Kabul îşi distruge diplomele la TV în direct în Afganistan”.

Nasimi lucrează în prezent ca director executiv al Conservative Friends of Afghanistan, care se concentrează pe promovarea înţelegerii şi sprijinului pentru Afganistan în Marea Britanie.

Săptămâna trecută, talibanii au interzis învăţământul universitar pentru femeile din Afganistan, o mişcare care a fost criticată la nivel global. „Talibanii au folosit sârmă ghimpată şi paznici înarmaţi pentru a împiedica femeile afgane să intre în universităţi. Cu toate acestea, în ciuda intimidării, ei protestează alături de bărbaţi afgani curajoşi, cerând ca femeilor şi fetelor să li se acorde drepturile de bază”, a scris jurnalista BBC Yalda Hakim.