• Cartea dezvăluie, de asemenea, că înalți oficiali își schimbă vina în legătură cu retragerea haotică a trupelor americane din Afganistan.
  • Scrisoarea, al cărei conținut Biden a refuzat să îl dezvăluie, a fost o surpriză.
  • Pentru că a fost privată, nu voi vorbi despre ea până când nu voi vorbi cu el, dar a fost generoasă”.

Donald Trump și-a petrecut ultimele zile în Biroul Oval susținând că alegerile au fost fraudate și a lipsit de la inaugurarea succesorului său, dar i-a scris un bilet de predare a mandatului șocant de amabil” lui Joe Biden, potrivit unei noi cărți.

Viitoarea carte, intitulată The Fight of His Life (Lupta vieții sale) și scrisă de Chris Whipple, se concentrează pe președinția lui Biden și dezvăluie noi detalii despre modul de lucru al administrației.

Trump a urmat tradiția prezidențială realizată de predecesorii săi și i-a scris o scrisoare succesorului său înainte de a părăsi Biroul Oval, anunță extrase din carte obținute de Politico’s West Wing Playbook. Biden a reacționat la această notă spunând A fost foarte amabil și generos… Șocant de grațios”.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Scrisoarea, al cărei conținut Biden a refuzat să îl dezvăluie, a fost o surpriză deoarece predecesorul său a renunțat la aproape toate celelalte aspecte simbolice ale transferului de putere. Președintele de odinioară a sărit peste inaugurarea lui Biden și a zburat spre stațiunea sa de pe plaja Mar-a-Lago după o ceremonie de adio la Baza comună Andrews.

Președintele a scris o scrisoare foarte generoasă”, declarase Biden în ianuarie anul trecut, vorbind cu reporterii pentru prima dată după ce a preluat funcția de nou președinte. Pentru că a fost privată, nu voi vorbi despre ea până când nu voi vorbi cu el, dar a fost generoasă”.

De asemenea, cartea dezvăluie că dl Biden a fost enervat” de vicepreședintele său Kamala Harris și a numit-o o muncă în curs de desfășurare”. Asta după ce al doilea domn Douglas Emhoff s-a plâns de portofoliul politic al dnei Harris.

Biden era enervat”, a scris în carte domnul Whipple, care a avut acces la oficiali ai administrației Biden. El nu-i ceruse lui Harris să facă nimic din ceea ce nu făcuse ca vicepreședinte – iar ea îl implorase pentru atribuirea drepturilor de vot.”

Cartea dezvăluie, de asemenea, că înalți oficiali își schimbă vina în legătură cu retragerea haotică a trupelor americane din Afganistan. Administrația Biden a trebuit să se ocupe de procesul de retragere a trupelor din Afganistan, punând capăt celui mai lung război al Americii, devenind un punct de cotitură în președinția sa și ducând la o scădere a ratingului său de aprobare.

Whipple a scris că Biden s-a simțit dezamăgit de către cei care l-au informat” în ceea ce privește Afganistanul. Cartea prezintă mai multe interviuri înregistrate cu oficiali de rang înalt care s-au acuzat reciproc.

Pe parcursul întregului proces a existat o evaluare a serviciilor de informații care s-a dovedit a fi greșită: că guvernul afgan și forțele de securitate vor rămâne pe poziții și vor păstra marile orașe până în anul următor”, ar fi spus secretarul de stat Antony Blinken.