- În China au fost create celule T artificiale care distrug tumorile canceroase
- Celulele T vor acționa în uciderea tumorilor solide fără a afecta țesutul sănătos
- Celulele T au fost identificate în 2008 la supravieţuitori ai gripei spaniole
- Imunitatea dată de aceste celule este mai puternică decât cea dată de anticorpi
Au fost create primele celule T artificiale, care sunt un fel de soldați microscopici, gata să lupte împotriva tumorilor canceroase. Descoperirea a fost făcută în laboratoarele din China și este extrem de importantă.
Până acum, celulele de tip T erau utile doar în cazul cancerului de sânge. Cele create de chinezi luptă și împotriva tumorilor solide, fără să afecteze țesutul sănătos. Iar ce te va bucura cel mai tare este că sunt eficiente și împotriva COVID, atât acestea, cât și cele naturale.
„În momentul în care vin în contact cu virusul a doua oară, cu agresorul, voi avea şi un răspuns la nivelul celular prin limfocitele T, care, având memorie, ştiu practic să recunoască virusul şi atunci voi avea un răspuns imun care va fi categoric mult mai bun”, a explicat medicul Adrian Marinescu.
Celulele T au fost identificate în Statele Unite, în 2008, la supravieţuitori ai gripei spaniole din 1918. Un studiu din Finlanda a arătat că imunitatea dată de aceste celule după infectarea cu SARS-Cov-2 este mai puternică decât cea dată de anticorpi.
Iar un studiu din Marea Britanie a arătat că membri ai familiilor unor foşti bolnavi de Covid-19 le aveau, fără să fi fost testaţi pozitiv.
„Imunitatea pe care o dobândim poate să fie prin anticorpi, anticorpii neutralizanţi, de care vorbim, sunt variantele de vaccin autorizate, dar trebuie să fie şi imunitatea celulară, vorbim de celule şi aici vorbim de limfocitele T.”, a adăugat Adrian Marinescu, medic infecționist.