• O dronă Bayraktar a fost găsită prăbușită lângă Sulina.
  • Aceste drone sunt cele care au distrus multe vehicule rusești.
  • Bayraktar TB2 este un vehicul aerian de luptă fără pilot la altitudine medie, cu o autonomie mare.

O dronă Bayraktar TB2, folosită de armata ucraineană deasupra Mării Negre, a fost găsită prăbușită pe teritoriul României, în zona Sulinei.

Bayraktar TB2 este un vehicul aerian de luptă fără pilot la altitudine medie, cu o autonomie mare, capabil să efectueze operațiuni de zbor autonom sau controlat de la distanță.

Din primele date a rezultat că epava, care poartă însemnele Forțelor Navale ale Ucrainei, nu avea armament și muniție la bord.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Din coroborarea datelor de trafic aerian din regiunea Mării Negre, aparatul de zbor s-a prăbușit în spațiul aerian ucrainean, cel mai probabil în cursul acțiunilor desfășurate în perioada 7-8 mai. Epava a fost ulterior purtată de curenți către apele teritoriale ale României, unde a fost reperată în data de 11 mai.

Procedurile legale de notificare a autorităților ucrainene cu privire la această situație sunt în desfășurare.

Forţele Navale Române au fost sesizate, pe 11 mai, cu privire la existenţa unei epave aeriene (dronă) care plutea în derivă în apele teritoriale ale României, într-o zonă situată între Sulina şi Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de ţărm.