• Irma Garcia, o altă profesoară ucisă la școala primară Robb, s-a sacrificat pentru a-i proteja pe copiii din clasa ei.
  • Împușcăturile din Uvalde au fost cele mai sângeroase împușcături într-o școală în aproape un deceniu și al doilea cel mai grav atac într-o școală primară din istoria Statelor Unite.
  • Membrii unei unități tactice a Poliției de Frontieră americane au pătruns în clasă și l-au ucis pe atacator, iar un agent a fost rănit într-un schimb de focuri de armă, au declarat autoritățile.

O elevă în vârstă de 11 ani de la școala primară Robb din Uvalde, Texas, a supraviețuit masacrului de marți acoperindu-se cu sângele unui prieten și prefăcându-se că a murit, potrivit familiei fetei. Miah Cerrillo a fost nevoită să privească cum învățătoarea și prietenii ei au fost împușcați de un pistolar singuratic care a masacrat 19 elevi și doi profesori înainte de a fi ucis de forțele de ordine.

Fata a intrat rapid în ceea ce mătușa ei a descris ca fiind „modul supraviețuitor”, făcându-se să pară rănită, ungându-și pe corp sângele unei prietene neidentificate.

„Miah a luat sângele și l-a pus pe ea ca să se prefacă moartă”, a declarat mătușa fetei, Blanca Rivera, într-un interviu acordat postului de știri KPRC. Fratele lui Rivera a declarat că Miah a suferit răni ușoare, adăugând că ea a fost spitalizată pentru tratament, dar că între timp a fost externată.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Potrivit unei campanii GoFundMe organizată pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor medicale ale fetei, aceasta avea fragmente de glonț în spate. Familia ei a mai spus că această încercare terifiantă a lăsat-o traumatizată.

„Va avea nevoie de mult ajutor cu toate traumele prin care trece”, a declarat Abigale Veloz, mama lui Miah și organizatoarea campaniei de strângere de fonduri. „Vom avea nevoie de ajutor cu cheltuielile medicale care i-au fost cauzate de fragmentul de glonț de pe spate.”

Înainte ca Miah să se prefacă moartă, ea a reușit să ia telefonul Evei Mireles – o profesoară care a fost ucisă în timpul împușcăturilor în masă – și a sunat la 911 pentru ajutor. În încercarea de a supraviețui, Miah a decis să se întindă deasupra colegei sale rănite, astfel încât amândouă să pară moarte. Colega încă mai respira atunci când a încercat să prevină ca prietena ei să fie rănită și mai mult, acoperind-o, dar colega lui Miah a cedat între timp în urma rănilor suferite, a confirmat tatăl ei, Miguel Cerillo.

Adalynn Ruiz, fiica lui Mireles, a declarat pe Facebook că mama ei a murit încercând să își protejeze elevii după ce „a sărit altruist în fața” copiilor.