• O întreagă familie posibil să fi fost ucisă de alge otrăvitoare, spun anchetatorii.
  • O fetiță de un an și părinții ei au fost găsiți morți într-un parc național din California.
  • Câinele familiei a fost descoperit mort în pădure.

O familie formată din trei persoane, printre care o fetiță de 1 an, și câinele lor au fost găsiți morți pe un traseu de drumeție dintr-un parc național din California. Autoritățile așteaptă rezultatele autopsiilor, însă cred că cei trei s-ar putea să fi fost uciși de alge otrăvitoare, scrie BBC.

Trupul neînsuflețit al britanicului John Gerrish, al soției acestuia, Ellen Chung, și al fetiței lor, Miju, au fost găsite marți în Pădurea Națională Sierra, dar fără urme de violență. Câinele familiei, Oski, a fost și el găsit mort în pădure, în zona denumită Devil’s Gulch, o destinație populară pentru drumeții.

Anchetatorii fac acum teste pentru a depista algele toxice în cursurile de apă din apropiere.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Nu știm deocamdată cauza morții, dar nu ne vom opri din investigat până nu aflăm. Nu există indicii clare ale modului în care a survenit decesul. Este vorba despre doi adulți sănătoși, un copil sănătos și un exemplar canin aparent sănătos. Toți au fost găsiți morți în aceeași zonă“, spune șeriful comitatului Mariposa, Jeremy Briese.

CITEȘTE ȘI Un băiat de 7 ani a murit după ce s-a infectat cu o amibă care se hrănește cu creierul uman. Parazitul, inhalat în timpul înotului

Anchetatorii au mai luat în calcul inițial și o eventuală intoxicație cu monoxid de carbon, gaz prezent în minele de aur abandonate din zonă, dar șeriful a exclus această posibilitate joi. „Nu cred că are legătură cu o mină. Din câte am înțeles, aceste înfloriri de alge sunt cauzate de seceta recentă“, explică el.

Înflorirea alegelor poate produce „toxine extrem de periculoase, care pot îmbolnăvi sau ucide oameni și animale“, avertizează Agenția americană pentru protecția mediului.