• Poliția suedeză a anunțat miercuri că o femeie în vârstă de 60 de ani a fost ucisă într-o înjunghiere pe timp de zi pe insula Gotland.
  • Poliția a declarat că nu crede că incidentul are legătură cu Săptămâna Almedalen, un eveniment anual care reunește cea mai mare parte a elitei suedeze.
  • Asociația Suedeză a Autorităților Locale și Regiunilor a confirmat ulterior că victima era Ing-Marie Wieselgren, un psihiatru în vârstă de 64 de ani care lucra ca manager de proiect și coordonator în cadrul organizației.

O femeie a fost înjunghiată mortal pe insula suedeză Gotland, a anunțat miercuri poliția, la un festival politic care a avut loc cu puțin peste două luni înainte de alegerile naționale.

Poliția a precizat că un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost reținut sub suspiciunea de crimă în urma înjunghierii, care a avut loc în apropierea locului în care Annie Loof, liderul Partidului de Centru, ținea un discurs.

De asemenea, poliția a declarat că nu are indicii privind alte amenințări la adresa festivalului și a refuzat să comenteze motivele sau afilierile politice ale suspectului.
Cotidianul Aftonbladet a declarat, citând surse, că bărbatul avea legături cu o organizație neonazistă.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Festivalul politic, care durează o săptămână, este un eveniment anual care atrage mulțimi de mii de oameni, în timp ce politicienii țin discursuri și se amestecă cu alegătorii și turiștii.

Victima a primit îngrijiri de urgență la fața locului înainte de a fi transportată la un spital din apropiere.

Din nefericire, pot anunța că femeia a cedat în urma rănilor suferite, a declarat Fredrik Persson, șeful poliției din Gotland, în cadrul unei conferințe de presă. Persson a precizat că un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost arestat la scurt timp după incident, în apropiere de locul unde a avut loc atacul, și că în prezent este suspectat de crimă.

În prezent se desfășoară o anchetă intensă. O parte din aceasta constă în stabilirea unui motiv și a trecutului celui aresta„, a declarat șeful poliției. El a adăugat că există o serie de întrebări pe care le analizează deoarece s-a întâmplat într-un loc public, unde era multă lume în centrul orașului Visby în mijlocul zilei.

Poliția nu a dorit să comenteze cu privire la un motiv, deși Persson a recunoscut că un motiv politic nu poate fi exclus într-un stadiu atât de timpuriu al anchetei.