• O femeie din Massachusetts, SUA, este acuzată că a folosit un roi de albine ca pe o armă periculoasă, potrivit polițistilor.
  • Albinele au înţepat mai mulţi poliţişti şi trecători, iar un reprezentant al autorităţilor a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
  • Potrivit Sky News, femeia a pledat nevinovată.

O femeie din Massachusetts, SUA, este acuzată că a folosit un roi de albine ca pe o armă periculoasă, potrivit unui șerif al comitatului, după ce ar fi eliberat săptămâna trecută un roi spre oficialii care încercau să pună în aplicare o notificare de evacuare, scrie Reuters.

FOTO – Sky News

Incidentul a avut loc în momentul în care Rorie Woods, în vârstă de 55 de ani, apicultoare profesionistă, a ajuns cu maşina la o locuinţă din Longmeadow în timp ce reprezentanţii autorităţilor erau în proces de executare a unui aviz de evacuare, a indicat departamentul şerifului într-un comunicat emis miercuri.

Reşedinţa, situată în afara oraşului Springfield din Massachusetts, aparţinea unui bărbat care contestase mai mulţi ani în instanţă decizia privind evacuarea sa, bucurându-se de sprijin din partea activiştilor anti-evacuare, printre care se număra Woods, a explicat un purtător de cuvânt al departamentului şerifului într-un e-mail.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

După ce a ajuns la locuinţă cu o remorcă încărcată cu stupi, în jurul orei locale 9:15, Woods a părăsit autovehiculul şi a deschis capacele pentru a elibera albinele, a indicat departamentul.

Albinele au înţepat mai mulţi poliţişti

Un ajutor al şerifului a încercat s-o oprească, dar când albinele agitate au început să iasă şi să înconjoare zona, s-a retras” , a precizat instituţia.

Ea a spart apoi capacul unui stup pe care l-a răsturnat, agitând albinele, au declarat polițiștii.

Albinele au înţepat mai mulţi poliţişti şi trecători, iar un reprezentant al autorităţilor a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Între timp, Woods şi-a îmbrăcat costumul de apicultor pentru a se proteja şi a pus un stup în faţa casei, în încercarea de a opri evacuarea. În acel moment a fost arestată.

Susţin dreptul oamenilor de a protesta paşnic, dar dacă se întrece măsura şi este pus în pericol atât personalul meu, cât şi publicul, promit că trec la arestări” , a spus şeriful din comitatul Hampden, Nick Cocchi.

Woods, care locuieşte în Hadley, Massachusetts, la aproximativ 40 de kilometri nord de Longmeadow, se confruntă cu mai multe acuzaţii de acte de violenţă prin folosirea unei arme periculoase şi de comportament turbulent.

Potrivit Sky News, Woods a pledat nevinovată.