• Jurista Michelle O’Bonsawin ar deveni prima persoană indigenă care va face parte din Curtea Supremă a Canadei.
  • Președintele TRC spune că este nevoie de ,,perspective diverse” în instanță.
  • Numirea lui Michelle O’Bonsawin este a doua consecutivă care marchează istoria Curţii supreme.

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a numit-o vineri pe judecătoarea indigenă Michelle O’Bonsawin în Curtea supremă a ţării, o premieră în această ţară care este în fază de reconciliere cu populaţiile sale indigene, scrie Reuters.

Membră a tribului Odanak, în Quebec, Michelle O’Bonsawin este de asemenea ,,perfect bilingvă” în franceză şi în engleză.

,,Sunt fericit să anunţ nominalizarea judecătoarei Michelle O’Bonsawin la Curtea supremă a Canadei, o instanţă recunoscută în lumea întreagă pentru soliditatea, excelenţa şi independenţa sa” , a declarat prim-ministrul Trudeau într-un comunicat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Judecătoare la Curtea superioară din Ontario din 2017, Michelle O’Bonsawin s-a specializat de-a lungul carierei ei în numeroase domenii, precum sănătatea mintală şi drepturile persoanei.

O procedură consultativă urmează să aibă loc până la sfârşitul lui august în faţa Parlamentului, înainte ca ea să-şi preia atribuţiile.

Numirea lui Michelle O’Bonsawin este a doua consecutivă care marchează istoria Curţii supreme. Anul trecut, Mahmud Jamal a devenit prima persoană de culoare numită în Curtea supremă.