• Fetiţa este însărcinată în şase săptămâni şi trei zile, iar acum încearcă să ajungă în Indiana.
  • Ginecologul care a consultat-o în Ohio a căutat sprijin în Indiana pentru a o putea ajuta pe minoră să facă întrerupere de sarcină.
  • Mai multe grupuri de activişti au deschis proces în Ohio în încercarea de a bloca legea, dar fără succes. 

O fetiţă în vârstă de 10 ani din Ohio nu a putut face întrerupere de sarcină după nouă lege trecută în SUA săptămâna trecută, informează The Hill.

Fetiţa este însărcinată în şase săptămâni şi trei zile, iar acum încearcă să ajungă în Indiana. Ginecologul care a consultat-o în Ohio a căutat sprijin în Indiana pentru a o putea ajuta pe minoră să facă întrerupere de sarcină.

Încă de miercuri, legea a început să fie aplicată în cazul sarcinilor care au şase săptămâni în mai multe state, potrivit Mediafax.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Mai multe grupuri de activişti au deschis proces în Ohio în încercarea de a bloca legea, dar fără succes. 

Statele Unite au eliminat dreptul constituţional la întrerupere de sarcină, iar Ohio este unul dintre statele care au interzis acest drept. 

Statele sunt împărțite cu privire la avort

Indiana este încă în aşteptare şi încearcă să-şi formuleze propria lege privind avortul în cursul lunii iulie, deşi oamenii se tem că se va vota pentru interzicerea întreruperii de sarcină. 

„Este un coşmar. Bărbaţii violează fetiţe iar alţi adulţi au libertatea de a decide că ele trebuie să păstreze copilul, să nască şi să devină părinţi. La vârsta de 10 ani. E frustrant. Asta a fost posibil pentru că americanii l-au votat pe Trump. Toţi vom suferi repercusiunile acestor alegeri pentru generaţii întregi”, este de părere americana Holly Kearl, activistă şi autoare.

Şi în Europa sunt probleme. Dreptul la întrerupere de sarcină este în pericol întrucât conservatorii au din ce în ce mai multă putere politică. În România, spre exemplu, au existat, de-a lungul anilor, proiecte legislative care să îngreuneze dreptul la avort, însă specialiştii pe drepturile omului s-au opus vehement.