• Cei trei bărbați au fost fotografiați plutind precar pe cârma navei, chiar deasupra liniei de plutire.
  • Nu este prima dată când migranții au încercat să se ascundă pe cârma unei nave.
  • Dar cei care traversează pe această cale își riscă viața, iar mii de oameni mor în fiecare an.

Paza de coastă spaniolă anunță că a salvat trei migranți care au ajuns la bordul unui petrolier care a ajuns în Insulele Canare în această săptămână.

Cei trei bărbați au fost găsiți la bordul petrolierului și al navei chimice Alithini II, care a ajuns luni în Las Palmas, după o călătorie de 11 zile din Lagos, Nigeria, potrivit site-ului de urmărire a navelor Marine Traffic. O fotografie distribuită de paza de coastă îi arată pe aceștia stând pe cârma navei sub pavilion maltez, chiar deasupra liniei de plutire.

Ei au fost duși în port, iar agenția spaniolă de știri EFE a precizat că au fost tratați în spital pentru deshidratare moderată. Nu este prima dată când migranții au încercat să se ascundă pe cârma unei nave.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

În octombrie 2020, patru persoane s-au ascuns pe cârma unui petrolier din Lagos, ascunzându-se timp de 10 zile înainte ca poliția să îi descopere când nava a ajuns în Las Palmas.

Numărul migranților care traversează din nordul Africii către Insulele Canare a crescut dramatic din 2019.
Reuters a citat date spaniole potrivit cărora migrația pe mare către arhipelag a crescut cu 51% în primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu anul trecut.

Dar cei care traversează pe această cale își riscă viața, iar mii de oameni mor în fiecare an.