• Un program de vaccinare a fost intensificat în centrele de procesare a migranților după o creștere mare a numărului de cazuri de difterie în această lună.
  • Ministrul imigrației a declarat că sănătatea publică este principala preocupare a guvernului și că se fac eforturi suplimentare pentru a preveni răspândirea cazurilor.
  • 500 de migranți de la centrul de procesare Manston din Kent au fost vaccinați împotriva difteriei înainte de a fi mutați în alte spații de cazare.

Cincizeci de imigranți care au sosit în Marea Britanie în acest an au fost diagnosticați cu difterie, a dezvăluit ministrul imigrației, marea majoritate fiind raportată în ultimele două luni. Robert Jenrick le-a spus parlamentarilor că numărul a crescut semnificativ de când a oferit prima dată o actualizare la 1 noiembrie.

Cele mai recente date ale Agenției britanice de securitate sanitară (UKHSA) au identificat 18 cazuri noi de difterie în octombrie și 27 până acum în această lună – cu un total de 50 de cazuri din februarie anul acesta. A existat câte un caz în februarie, iunie, iulie, august și septembrie.

Ministrul imigrației a declarat că UKHSA a constatat că aceste cazuri, care au fost în diferite spații de cazare pentru azil, s-au dezvoltat înainte ca migranții să intre în Marea Britanie, fie în țara lor de origine, fie în timpul călătoriei lor prin Europa.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Este important să subliniem că UKHSA a fost clar că riscul pentru populația britanică în sens larg din cauza transmiterii difteriei este foarte scăzut, datorită în mare parte programului nostru excelent de imunizare a copiilor”, a declarat el în Camera Comunelor. El a declarat că „sănătatea publică este de importanță capitală” și că guvernul va lua „toate măsurile necesare pentru a se asigura că publicul este protejat”.

UKHSA a precizat că din cele 50 de cazuri, două au fost grave și au necesitat internare în spital și tratament cu antitoxină difterică și antibiotice.

În cursul zilei de astăzi, Ministerul de Interne a dezvăluit că 500 de migranți de la centrul de procesare Manston din Kent au fost vaccinați împotriva difteriei înainte de a fi mutați în alte spații de cazare. La începutul lunii noiembrie, centrul suferea de o supraaglomerare severă, moment în care au apărut primele rapoarte privind cazurile de difterie.