• O manifestație LGBTI din Franța a fost anulată după ce organizatorii au interzis participarea persoanelor albe.
  • După o postare pe Instagram, asociația LGBTI din orașul Tours a atras furia aleșilor și a utilizatorilor.
  • Primarul ecologist din Tours ia apărarea asociației LGBTI.

În fața valurilor de amenințări primite pe rețelele de socializare, centrul LGBTI din Touraine a trebuit să-și anuleze demonstrația în favoarea drepturilor persoanelor LGBTI și împotriva oricărei forme de discriminare, programată sâmbătă, 15 mai, potrivit Le Point.

După cum a spus ziarul La Nouvelle République, o controversă a stârnit internetul după ce aleșii au criticat puternic o postare apărută pe contul Instagram al organizatorilor, care apoi a fost ștearsă rapid. În această postare, am putea citi că „ne-mixitatea nu este în niciun fel negociabilă și orice persoană albă care va încerca să se implice în această procesiune va fi înlaturată cordial (sau nu)”.

Pe Facebook, consilierii regionali s-au declarat „uimiți” de aceste afirmații: „Această asociație se confruntă cu o derivă discriminatorie pe care o regret”. Contactat de cotidianul regional, centrul LGBTI a menționat, la rândul său, „o eroare” în această publicație și a indicat că a fost o postare a Comitetului Antirasist din Tours, care a ajuns din greșeală la contul său de Instagram.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

În ciuda acestor explicații, centrul LGBTI a fost nevoit să-și anuleze manifestatia „în fața amenințărilor și riscurilor suportate pentru asociație, dar și pentru toți oamenii care doreau să meargă la acest marș”. În postarea publicată miercuri pe contul său de Twitter, asociația a reafirmat că acest eveniment nu a fost în niciun caz „de sex unic”: „Am dori să ne reafirmăm valorile de combatere a tuturor formelor de discriminare în non-violență, bunăvoință și conștientizare. Nu s-a pus niciodată problema organizării unei demonstrații cu un singur sex, cu atât mai puțin violentă”.

Primarul ecologist din Tours ia apararea asociației LGBTI

Confruntat cu amploarea acestei controverse, primarul ecologist din Tours, Emmanuel Denis, a susținut asociația pe Twitter, evocând „o controversă instrumentată de extrema dreaptă și transmisă de dreapta locală”. „Îmi reînnoiesc toată încrederea în centrul LGBTI și denunț amenințările cu moartea pe care le primește”, a insistat primarul orașului.