• Cadavrele aveau semne de bătaie și vânătăi.
  • Mașina a fost lăsată în fața guvernatorului statului central Zacatecas.
  • Zacatecas este una din cele mai violente regiuni ale țării.

Autoritățile mexicane au arestat doi suspecți după ce un SUV plin cu zece cadavre a fost lăsat în fața biroului guvernatorului unui stat mexican, într-o piață publică iluminată cu brad de Crăciun și decorațiuni de sărbători, au anunțat joi autoritățile.

David Monreal, guvernatorul statului central Zacatecas, a declarat într-o înregistrare video filmată în piață că mașina conținea cadavrele unor persoane cu semne aparente de bătaie și vânătăi. „Au venit să le lase aici, în fața palatului”, a spus el, referindu-se la birourile sale aflate într-o clădire veche de secole din Plaza de Armas din capitala statului, numit și Zacatecas.

Agenția de securitate publică din Zacatecas a precizat într-un comunicat că agenții guvernamentali au găsit mașina, un SUV Mazda, după ce au observat un vehicul suspect care circula în zonă. Ministerul federal al securității a declarat că în interior se aflau 10 cadavre. Monreal a declarat că securitatea a fost o provocare majoră în Zacatecas și că va reduce violența.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
https://mobile.twitter.com/DavidWolf777/status/1479222827945541633

„Încetul cu încetul ne vom recăpăta pacea. Ceea ce am primit a fost o moștenire blestemată”, a declarat el.

Într-un tweet, mai târziu în cursul zilei, Monreal a declarat că doi suspecți „legați de evenimente” au fost arestați.

Zacatecas a devenit una dintre cele mai violente regiuni ale țării din cauza războaielor teritoriale dintre bandele rivale. În 2021, statul a înregistrat 1.050 de crime, cu aproximativ 260 mai multe decât în 2020, potrivit datelor oficiale.