• O navă care era ancorată în partea de nord a Mării Negre, în Ucraina, a fost lovită de o rachetă.
  • Unul dintre membrii echipajului a fost ucis.
  • Conform rapoartelor, racheta a fost lansată împotriva MV Banglar Samriddhi, un vrachier ce a fost construit în 2018 și care a fost înregistrat în Bangladesh.

O navă de marfă din Bangladesh, care era ancorată în Portul Olivia din partea de nord a Mării Negre, în Ucraina, a fost lovită de o rachetă. Unul dintre membrii care se afla la bordul său a fost ucis. Conform rapoartelor, racheta a fost lansată împotriva MV Banglar Samriddhi, un vrachier ce a fost construit în 2018 și care a fost înregistrat în Bangladesh.

Nava a fost atacată și un inginer a fost ucis. Nu era clar dacă a fost o bombă sau o rachetă sau de ce parte a lansat atacul. Ceilalți 28 de membri ai echipajului sunt nevătămați”, a declarat Pijush Dutta, director executiv al Bangladesh Shipping Corp, pentru Reuters.

Banglarul Samriddhi, sub pavilion Bangladesh, a fost blocat în portul Olvia, după ce invazia rusă a Ucrainei a început pe 24 februarie și a fost lovit de o rachetă, a declarat joi un oficial al Ministerului de Externe din Bangladesh.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Miliardarii ruși își mută vasele de lux în Maldive

Cel puțin cinci iahturi de lux deținute de câțiva miliardari ruși au fost văzute miercuri ca fiind ancorate sau în croazieră în Insulele Maldive, după impunerea unor sancțiuni occidentale severe împotriva Rusiei, ca represalii pentru invazia sa în Ucraina, au sugerat datele de urmărire a navelor.

Potrivit bazei de date MarineTraffic, super iahtul Clio, deținut de Oleg Deripaska, fondatorul gigantului de aluminiu Rusal, care a fost sancționat de Statele Unite în 2018, a fost ancorat în largul capitalei Male.