• Oamenii de ştiinţă au găsit un nou potenţial pericol pentru umanitate
  • Este vorba despre o specie hibrid de porci radioactivi
  • Dezastrul de la centrala nucleară Fukushima a fost cauzat de cel mai mare cutremur care a lovit Japonia

Oamenii de ştiinţă au găsit un nou potenţial pericol pentru umanitate în zona în care se afla centrala nucleară Fukushima, relatează BBC. Este vorba despre o specie hibrid de porci radioactivi.

Detaliile au apărut după ce s-au făcut studii despre modul în care a fost afectată viaţa animalelor sălbatice, în urma dezastrului din 2011 de la Fukushima.

„Odată ce oamenii au plecat, mistreţul a preluat puterea”, a explicat Donovan Anderson, un cercetător de la Universitatea Fukushima din Japonia.

Recomandări

CEARTĂ PE VILELE RAAPPS
SCHIMBĂ BANCA LA ȘCOALĂ
EMILY IN LONDON?
SHEERAN CÂȘTIGĂ
CONTINUĂ VACCINAREA
CE NU ȘTII NU TE DOARE

Studiul său genetic asupra speciei de mistreţi care trăiau în zona abandonată după dezastrul nuclear din 2011 arată modul în care au evoluat animalele.

Folosindu-se de probele de ADN, el a descoperit că mistreţul s-a combinat cu porcii domestici scăpaţi de la fermele din zonă şi asfel a fost creată o specie hibrid, care acum locuieşte în zona respectivă.

Unele zone din Fukushima au fost redeschise treptate şi oamenii au putut să se întoarcă, însă, în unele cazuri, specia agresivă de porci a atacat oamenii, iar autorităţile au fost nevoite să trimită echipe de asasinare, pentru a elimina animalele.

Viitorul porcilor radioactivi de la Fukushima este greu de prezis. Dacă ar avea inteligenţa să lucreze în echipă şi să îşi combine puterea, o „armată” a porcilor ar putea să ocupe restul arhipelagului japonez şi posibil toată planeta, notează The Register.

Cu toate aceastea, această variantă este puţin probabilă. Natura lor teritorială şi agresivitatea specifică nu îi îndeamnă să facă parte din grupuri mari şi să atace aşezările omeneşti.

Dezastrul de la centrala nucleară Fukushima a fost cauzat de cel mai mare cutremur care a lovit Japonia. Un val uriaş a inundat reactoarele nucleare şi zona afectată, la fel ca la Cernobîl, a fost abandonată.