• Transportul feroviar și rutier a fost perturbat în întreaga regiune.
  • Meteorologii spus că vremea extremă a fost cauzată de întâlnirea dintre aerul cald care vine din Africa și aerul relativ mai rece care coboară din nordul Europei.
  • Autoritățile au declarat că tornada a măturat orașul, spulberând acoperișuri, doborând copaci și aruncând resturi pe kilometri întregi.

Furtunile violente s-au abătut ieri asupra vestului Germaniei. O persoană a murit și 40 au fost rănite, dintre care 10 în stare gravă, când o tornadă aparentă a măturat mai multe orașe, au anunțat poliția și presa locală.

Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat o tornadă aparentă, cu ciclonul său distinctiv învârtindu-se și aruncând resturi în aer, deși Serviciul meteorologic german nu a confirmat imediat că a avut loc o tornadă. Bărbatul în vârstă de 38 de ani din orașul Wittgert, situat în extremitatea vestică a țării, a murit din cauza rănilor suferite la cap când a căzut după ce a suferit un șoc electric într-o pivniță inundată, a declarat poliția, citată de presa locală.

Poliția a declarat că până la 40 de persoane au fost rănite în Paderborn, un oraș cu aproximativ 150.000 de locuitori, aflat la jumătatea distanței dintre Frankfurt și Hamburg. Transportul feroviar și rutier a fost întrerupt în întreaga regiune. În Hellinghausen, în apropiere, imagini distribuite pe rețelele de socializare au arătat că o clopotniță a fost smulsă de pe acoperișul turnului unei biserici, iar resturile sale au fost împrăștiate în curtea bisericii.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Poliția a postat imagini care arată copaci doborâți sau rupți în două, precum și acoperișuri care au fost curățate de țigle de vânt în Paderborn.

„Aproximativ 40 de persoane au fost rănite în urma furtunii, dintre care cel puțin 10 în stare gravă”, a precizat poliția orașului într-un comunicat. „Foi de tablă și izolații au fost spulberate la kilometri (mile) distanță. Nenumărate acoperișuri sunt descoperite sau deteriorate. Numeroși copaci zac încă pe mașini distruse”. Ei au cerut localnicilor să rămână acasă. Serviciul meteorologic german a avertizat că vremea furtunoasă va continua.

Meteorologii au declarat că vremea extremă a fost cauzată de întâlnirea dintre aerul cald care vine din Africa și aerul relativ mai rece care coboară din nordul Europei.

De asemenea, au fost raportate pagube importante provocate de furtună și în orașul Lippstadt, aflat în apropiere. Meteorologii au declarat că furtunile au produs ploi abundente și rafale de vânt de până la 130 km/h (81 mph). Autoritățile din Bavaria au declarat că 14 persoane au fost rănite vineri, când cabana din lemn în care încercau să se adăpostească s-a prăbușit în timpul unei furtuni la Lacul Brombach.

Poliția a declarat că doi cetățeni francezi au murit joi după ce parapanta lor motorizată a fost surprinsă de o rafală puternică de vânt în landul Saxonia-Anhalt.