• Regiunile din sudul Ucrainei pe care Putin le-a desemnat în mod ilegal drept teritoriu rusesc luna trecută au rămas sâmbătă un focar de lupte.
  • Kyrylo Tymoshenko, șefa adjunctă a biroului președintelui ucrainean, a îndemnat locuitorii din zona Kievului și pe cei din trei regiuni învecinate să își reducă consumul de energie.
  • Putin spune că din 29 de obiective pe care armata rusă plănuia să le doboare în atacurile din această săptămână, șapte nu au fost avariate și vor fi eliminate treptat.

Un atac cu rachete a avariat grav o instalație energetică cheie din regiunea capitalei Ucrainei, a declarat operatorul sistemului energetic al țării, în timp ce armata rusă a încercat să întrerupă alimentarea cu apă și electricitate în zonele populate.

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksiy Kuleba, a declarat că nimeni nu a fost rănit în urma loviturii de sâmbătă. Compania de transport al energiei electrice Ukrenergo a declarat că echipele de reparații lucrează pentru a restabili energia electrică, dar a avertizat locuitorii cu privire la posibilele întreruperi.

Kyrylo Tymoshenko, șefa adjunctă a biroului președintelui ucrainean, a îndemnat locuitorii din zona Kievului și pe cei din trei regiuni învecinate să își reducă consumul de energie în orele de vârf ale cererii de energie din timpul serii.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

După ce, în urmă cu o săptămână, explozia unui camion capcană a avariat podul care leagă Rusia de peninsula anexată Crimeea, Kremlinul a lansat ceea ce se crede a fi cele mai mari atacuri coordonate cu rachete de la invazia inițială a Ucrainei.

Atacurile de represalii de amploare din această săptămână au lovit clădiri rezidențiale, ucigând zeci de persoane, precum și infrastructura civilă, cum ar fi centralele electrice din apropierea Kievului și a altor orașe aflate departe de liniile de front ale războiului.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că Moscova nu vede necesitatea unor lovituri masive suplimentare, dar că armata sa va continua loviturile selective. El a spus că din 29 de obiective pe care armata rusă plănuia să le doboare în atacurile din această săptămână, șapte nu au fost avariate și vor fi eliminate treptat.

Institutul pentru Studiul Războiului, un grup de reflecție cu sediul la Washington, a interpretat comentariile dlui Putin ca fiind menite să contracareze criticile bloggerilor ruși pro-război care au lăudat în mare parte reluarea loviturilor împotriva orașelor ucrainene, dar au avertizat că o campanie scurtă va fi ineficientă.

Acesta a adăugat: Putin știa că nu va fi capabil să susțină lovituri de mare intensitate pentru o perioadă lungă de timp din cauza arsenalului tot mai mic de rachete de înaltă precizie.

Regiunile din sudul Ucrainei pe care Putin le-a desemnat în mod ilegal drept teritoriu rusesc luna trecută au rămas sâmbătă un focar de lupte.