• Oamenii au ieșit în stradă, în capitala Ucrainei, la Kiev, din cauza conflictului cu Rusia.
  • Sute de activiști ucrainieni protestează în centrul capitalei Ucrainei, de teama unui eventual război.
  • În urmă cu câteva ore, a apărut informația că Rusia ar putea ataca Ucraina miercuri, pe 16 februarie.

Oamenii au ieșit în stradă, astăzi, în capitala Ucrainei, în cadrul unei manifestații masive anti-război, pe fondul temerilor crescute că Ucraina va fi invadată de Rusia. Potrivit unui corespondent public, acțiunea a început în Parcul Shevchenko.

Marșul pentru Unitate pentru Ucraina a fost organizat de Mișcarea de rezistență la capitulare, Oamenii liberi, Democratic Axe și alte organizații patriotice. Organizatorii le-au cerut ucrainenilor să uite de contradicțiile politice, să se unească și să vorbească împotriva amenințării ruse.


„Vrem să arătăm că ucrainenii nu se tem de amenințările lui Putin, nu acceptă ultimatumurile lui și vor rezista indiferent de situația care ar putea apărea la conducerea politică a statului”, a declarat Andriy Leus, coordonatorul Mișcării de Rezistență.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La începutul protestului, s-a intonat imnul Ucrainei, conform imaginilor apărute pe mai multe conturi de Twitter.

Guvernul ucrainean a cerut cetățenilor să rămână „calmi și uniți” și i-a asigurat pe oameni că armata poate respinge ofensiva Rusiei și îi poate ține în siguranță.

În urmă cu câteva ore, serviciile de informații americane au emis un avertisment urgent către aliații NATO cu privire la un atac iminent al Rusiei împotriva Ucrainei. Potrivit informațiilor, atât Serviciul Secret al SUA, CIA, cât și armata SUA, au informat, vineri, guvernul federal și alte state NATO că, pe baza unor informații, există temeri că atacul ar putea avea loc miercurea viitoare, pe 16 februarie.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat Washingtonul că duce o „campanie de propagandă” despre posibila agresiune rusă, în timpul unei convorbiri telefonice cu secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken.

Conform planurilor preliminare ale organizatorilor, marșul se încheie în Piața Independenței.