• Protestele au adunat în jur de 44.000 de oameni la Viena.
  • Trei manifestanți au fost arestați de poliție pentru că au folosit artificii și nu au purtat mască de protecție.
  • Din luna februarie, în Austria, vaccinarea anti-Covid va fi obligatorie.

Sâmbătă, zeci de mii de persoane au protestat la Viena față de restricțiile introduse pentru a opri răspândirea coronavirusului în Austria, inclusiv împotriva vaccinării obligatorii anti- COVID și a ordinelor de izolare la domiciliu pentru persoanele nevaccinate.

În jur de 1.400 de ofițeri de poliție au supravegheat protestul, la care s-au strâns aproximativ 44.000 de persoane. Protestul a fost urmat de o demonstrație similară în capitala austriacă de săptămâna trecută. Poliția a declarat că trei persoane au fost arestate pentru infracțiuni, inclusiv pentru utilizarea de artificii și nerespectarea obligației de a purta măști. Jurnaliștii prezenți la protest au fost atacați cu bulgări de zăpadă și gheață, iar un reporter a fost victima unei tentative de agresiune, a declarat poliția.

Herbert Kickl, liderul Partidului Libertății austriac de dreapta, a declarat că publicul nu și-a dat seama că a fost „lovit în fund” de guvern și a spus că protestele vor continua. Separat, aproximativ 2.500 de persoane au protestat față de restricțiile în Klagenfurt, în timp ce 150 de persoane au manifestat în Linz.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Confruntată cu o creștere a infecțiilor zilnice, Austria a devenit luna trecută prima țară din Europa de Vest care a reintrodus un sistem de lockdown și a declarat că va face vaccinarea bligatorie începând cu luna februarie. Protestatarii din Viena au scandat „Noi suntem poporul” și „Rezistență”.

Austria, care are o populație de 8,9 milioane de locuitori, a raportat 1,2 milioane de cazuri de coronavirus și peste 13.000 de decese de la începutul pandemiei, anul trecut.