Proteste la Viena faţă de impunerea lockdown-ului și a vaccinării obligatorii

Sâmbătă, zeci de mii de persoane au protestat la Viena față de restricțiile introduse pentru a opri răspândirea coronavirusului în Austria, inclusiv împotriva vaccinării obligatorii anti- COVID și a ordinelor de izolare la domiciliu pentru persoanele nevaccinate.

În jur de 1.400 de ofițeri de poliție au supravegheat protestul, la care s-au strâns aproximativ 44.000 de persoane. Protestul a fost urmat de o demonstrație similară în capitala austriacă de săptămâna trecută. Poliția a declarat că trei persoane au fost arestate pentru infracțiuni, inclusiv pentru utilizarea de artificii și nerespectarea obligației de a purta măști. Jurnaliștii prezenți la protest au fost atacați cu bulgări de zăpadă și gheață, iar un reporter a fost victima unei tentative de agresiune, a declarat poliția.

Herbert Kickl, liderul Partidului Libertății austriac de dreapta, a declarat că publicul nu și-a dat seama că a fost „lovit în fund” de guvern și a spus că protestele vor continua. Separat, aproximativ 2.500 de persoane au protestat față de restricțiile în Klagenfurt, în timp ce 150 de persoane au manifestat în Linz.

Confruntată cu o creștere a infecțiilor zilnice, Austria a devenit luna trecută prima țară din Europa de Vest care a reintrodus un sistem de lockdown și a declarat că va face vaccinarea bligatorie începând cu luna februarie. Protestatarii din Viena au scandat „Noi suntem poporul” și „Rezistență”.

Austria, care are o populație de 8,9 milioane de locuitori, a raportat 1,2 milioane de cazuri de coronavirus și peste 13.000 de decese de la începutul pandemiei, anul trecut.

Exit mobile version