• Autoritățile din provincia Shandong din estul Chinei i-au avertizat pe pescarii locali că se pregătesc să doboare un „obiect zburător neidentificat” , a relatat duminică Global Times.
  • Obiectul a fost reperat deasupra apelor din apropierea orașului Rizhao. Oficialii locali i-ar fi instruit pe pescari să fie atenți pentru a evita deteriorarea vaselor lor, precum și să „facă fotografii și să colecteze dovezi” dacă resturi de la obiect cad în apropierea bărcilor lor.
  • Trei obiecte zburătoare care au fost detectate recent deasupra Statelor Unite și Canadei au fost doborâte de forțele aeriene americane.

Autoritățile din China se pregătesc să doboare un obiect zburător neidentificat care se află în prezent deasupra provinciei Shandong, potrivit presei de stat chineze, scrie Forbes. Și, deși nu este imediat clar cui ar putea aparține obiectul zburător, fiecare țară privește acum cerul cu mai mult scepticism, de când armata americană a doborât un balon spion chinezesc în urmă cu puțin peste o săptămână.

„Autoritățile maritime locale din provincia Shandong din estul Chinei au anunțat duminică că au reperat un obiect zburător neidentificat în apele din apropierea orașului de coastă Rizhao din provincie și se pregătesc să îl doboare, reamintindu-le pescarilor să fie atenți” , a precizat Global Times.

Orașul Rizhao din provincia Shandong este un oraș portuar la Marea Galbenă, aproximativ la jumătatea distanței dintre Beijing, la nord-vest, și Shanghai, la sud-est. Direct la est se află Coreea de Sud.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Statele Unite au doborât un balon spion chinezesc pe 4 februarie, după o săptămână în care balonul a traversat țara. Acel balon, care avea o înălțime de până la 90 de metri, a fost reperat pentru prima dată în apropiere de Alaska înainte de a traversa Canada și de a coborî în Montana. Acesta a fost observat de civili în apropiere de Billings înainte de a-și petrece restul săptămânii traversând partea continentală a SUA, plutind prin Carolina de Nord și Carolina de Sud înainte ca armata americană să îl doboare când a ajuns în cele din urmă deasupra Oceanului Atlantic.

Călătoria balonului a declanșat o dezbatere uriașă în SUA cu privire la motivul pentru care nu a fost doborât mai devreme, republicanii susținând că președintele Donald Trump nu ar fi permis niciodată un astfel de lucru. Doar că a făcut-o, de multe ori, inclusiv deasupra unor instalații militare sensibile din Virginia și California.