• Armata americană a distrus un balon chinezesc la sfârșitul săptămânii trecute.
  • Forțele canadiene vor recupera și analiza acum epava obiectului”, a scris Trudeau pe Twitter.
  • Obiectul ar fi mic” și cilindric”, dar că încă se fac eforturi de recuperare pentru a descoperi mai multe detalii.

Un alt obiect neidentificat a fost doborât deasupra spațiului aerian nord-american, a confirmat premierul canadian Justin Trudeau. Acesta a declarat că ultimul obiect a încălcat spațiul aerian canadian și a fost doborât deasupra Yukonului, în nord-vestul Canadei.

Atât avioanele canadiene, cât și cele americane au fost mobilizate pentru a urmări obiectul care, potrivit domnului Trudeau, a fost doborât de un avion de vânătoare american F-22. Acesta este al treilea obiect doborât deasupra Americii de Nord în ultima săptămână.

Armata americană a distrus un balon chinezesc la sfârșitul săptămânii trecute, iar vineri un obiect nespecificat, de mărimea unei mașini mici, a fost doborât în largul Alaskăi. Trudeau a confirmat sâmbătă că a dat ordinul și că a vorbit cu președintele american Joe Biden.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Forțele canadiene vor recupera și analiza acum epava obiectului”, a scris el pe Twitter. Ultimul obiect nespecificat zbura deasupra centrului Yukon la o înălțime de aproximativ 12.000 de metri și a fost interceptat sâmbătă, în jurul orei locale 15:41, a declarat ministrul apărării Anita Anand pentru reporteri.

Ea l-a descris ca fiind mic” și cilindric”, dar că încă se fac eforturi de recuperare pentru a descoperi mai multe detalii. Anand a precizat că a fost scos la aproximativ 160 de kilometri” de granița cu SUA, adăugând că reprezintă o amenințare rezonabilă la adresa aviației civile”.

Ea a spus că pare să fie mai mic decât cel doborât în largul coastei Carolinei de Sud” sâmbăta trecută – adică balonul gigant chinezesc suspectat de spionaj care măsura 60 de metri înălțime.

Postând mai devreme pe Twitter, premierul Trudeau a mulțumit Comandamentului nord-american de apărare aerospațială, care asigură apărarea aeriană pentru SUA și Canada și care a condus misiunea.

Casa Albă a declarat că obiectul a fost urmărit și monitorizat în ultimele 24 de ore”. Dintr-o abundență de precauție și la recomandarea armatelor lor, președintele Biden și premierul Trudeau au autorizat doborârea acestuia”, a precizat aceasta.

Liderii au discutat despre importanța recuperării obiectului pentru a determina mai multe detalii despre scopul sau originea acestuia”.