• Pentagonul refuză să excludă posibilitatea ca cele trei obiecte zburătoare neidentificate doborâte în tot atâtea zile deasupra Americii de Nord să fie de origine extraterestră.
  • Piloții trimiși să intercepteze obiectele au declarat că nu au reușit să stabilească ce anume propulsa obiectele.
  • Generalul VanHerck a subliniat: Le numim obiecte, nu baloane, cu un motiv anume”.

Pentagonul refuză să excludă posibilitatea ca cele trei obiecte zburătoare neidentificate doborâte în tot atâtea zile deasupra Americii de Nord să fie de origine extraterestră. În timp ce giganticul dirijabil” care a fost doborât de avioanele de vânătoare americane F-22 pe 4 februarie a fost legat în mod concludent de China, celelalte trei obiecte observate deasupra Alaskăi, Michigan și Canadei au fost mai greu de clasificat.

Generalul Glen VanHerck, din cadrul Forțelor Aeriene americane, a declarat reporterilor că serviciile de informații explorează toate posibilitățile” în ceea ce privește originea navei octogonale”. Întrebat dacă a fost exclusă implicarea extratereștrilor sau a extratereștrilor”, el a răspuns: Voi lăsa comunitatea de informații și comunitatea de contrainformații să își dea seama de asta. Nu am exclus nimic”.

El a adăugat că natura exactă a aparatului de zbor observat în ultimele trei zile rămâne neclară. Piloții trimiși să intercepteze obiectele au declarat că nu au reușit să stabilească ce anume propulsa obiectele, iar unul dintre ei a raportat că aparatele păreau să interfereze cu senzorii electronici ai avionului său F-22. Generalul VanHerck a subliniat: Le numim obiecte, nu baloane, cu un motiv anume”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Deși se crede că obiectele nu au reprezentat o amenințare directă pentru oamenii sau instalațiile de la sol, traiectoria lor de zbor a reprezentat un potențial pericol pentru aeronavele civile. Generalul VanHerck a adăugat: Cred că este pentru prima dată când NORAD sau Comandamentul de Nord al Statelor Unite a întreprins o acțiune cinetică împotriva unui obiect aflat în aer”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării a declarat: Traiectoria și altitudinea sa au stârnit îngrijorări, inclusiv că ar putea fi un pericol pentru aviația civilă. Locația aleasă pentru această doborâre ne-a oferit posibilitatea de a evita impactul cu oamenii de la sol, îmbunătățind în același timp șansele de recuperare a resturilor. Nu există indicii că vreun civil ar fi fost rănit sau afectat în vreun fel.”

Unii experți în domeniul apărării au speculat că obiectele misterioase sunt de origine chineză și că au fost detectate abia acum, deoarece armata americană a fost plasată în stare de alertă maximă după doborârea din 4 februarie, dar au fost sugerate și alte explicații. Navele reperate în ultimele zile au fost legate de numeroasele rapoarte despre UAP-uri” cu sisteme de propulsie avansate și inexplicabile, care păreau să se deplaseze cu viteze foarte mari atât în aer, cât și sub apă, în timp ce bâzâiau navele și instalațiile militare americane.

După ce Programul avansat de identificare a amenințărilor aerospațiale al Pentagonului (AATIP) a fost desființat oficial în 2012, se părea că armata americană a renunțat să mai încerce să afle cine sau ce se ascunde în spatele misterioaselor UAP-uri care zburau pe navele de război americane. Dar o nouă organizație, Airborne Object Identification and Management Synchronisation Group (AOIMS), a preluat responsabilitatea pentru cercetarea OZN-urilor. Misiunea sa va fi de a sincroniza” eforturile Washingtonului de a detecta, identifica și atribui obiecte de interes în spațiul aerian de utilizare specială” și de a evalua și reduce orice amenințări asociate la adresa siguranței zborurilor și a securității naționale”.

Incursiunile oricărui obiect aerian în spațiul aerian de utilizare specială al nostru ridică probleme de siguranță a zborurilor și de securitate a operațiunilor și poate reprezenta o provocare pentru securitatea națională”, a declarat Departamentul american al Apărării într-un comunicat de presă.