• Schimbările climatice au devenit o reală problemă în toată lumea.
  • Pentru a-i ajuta pe americanii care suferă din cauza vremii extreme, Biden a deschis portofelul federal.
  • Todor Arpad, membru în grupul de lucru privind Combaterea schimbărilor climatice din cadrul Administrației Prezidențiale, spune că Biden are mult de lucru pentru ca schimbările pe care le face să aibă și efect.

Schimbările climatice au devenit o reală problemă în toată lumea. Doar în Statele Unite, vremea extremă a
provocat pagube de 145 de miliarde de dolari în 2021.

Iar anul acesta nu este deloc unul liniștit, ba dimpotrivă. Președintele american, Joe Biden, spune că Statele Unite deja se confruntă cu o vreme caniculară extremă.

Pentru a-i ajuta pe americanii care suferă din cauza vremii extreme, Biden a deschis portofelul federal.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Echipa mea colaborează cu statele (afectate de caniculă) pentru a distribui chiar acum 385 de milioane de dolari. Pentru prima dată, statele vor putea să folosească fonduri federale pentru a cumpăra aparate de aer condiționat și locuințe, vor putea înființa centre comunitare de răcire în școli, unde oamenii pot trece prin aceste crize de căldură extremă” , a transmis președintele american.

Biden are mult de lucru pentru ca schimbările pe care le face să aibă și efect

Todor Arpad, membru în grupul de lucru privind Combaterea schimbărilor climatice din cadrul Administrației Prezidențiale, spune că Biden are mult de lucru pentru ca schimbările pe care le face să aibă și efect.

Pe moment, Statele Unite sunt sensibil în urma Uniunii Europene din punct de vedere al măsurilor cu adevărat implementate. Și ne uităm și la nivel macro, din punct de vedere al emisiilor dioxid de carbon, vedem că, dacă Uniunea Europeană a reușit să obțină progrese în ultimii 15 ani, în Statele Unite, abia în ultimii doi ani observăm un mic trend de descreștere” .

Chiar dacă Statele Unite au multe de făcut pentru a ajunge din urmă Uniunea Europeană, Todor Arpad spune că România are multe de învățat din strategia americanilor.