• Medicul Octavian Jurma a fost invitatul lui Mariu Tucă, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.
  • Acesta a explicat cât de gravă este faza actuală a pandemiei în România.
  • Octavian Jurma: „Avem cifre ușor mai mari decât săptămâna trecută”.

Medicul Octavian Jurma a fost invitatul lui Mariu Tucă, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.

Acesta a explicat, din perspectiva cercetătorului în științe medicale, cât de gravă este faza actuală a pandemiei în România și de ce ar trebui crescut ritmul de vaccinare.

Avem cifre ușor mai mari decât săptămâna trecută. În Brașov a început să crescă numărul de cazuri. A avut 168 de cazuri. Acestă tulpină se confiramă în țară. Mă aștept să văd un mare număr mare de creșteri”, a explicat medicul.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

România a fost un sat fără câini la schimbarea asta de gardă, nu a fost o schimbare de Guvern. Când te uiți că s-au scos 33% în București, primul lucru este să ne uitam la problemă și să o recunoaștem. Aștept să văd pași concreți în direcția testării. Multe județe vor vedea că pot fi în zona roșie.”, a adăugat acesta.

Nu este exclus un al treilea val al pandemiei

Este o discuție care necesită atenție. Trebuie să mergem în Marea Britanie. Acestă tulpină afost identificată în luna septembrie. Au mers destul de bine lucrurile. Premierul le-a spus că vrea să le dea cetățenilor o vacanță, iar în decembrie acea perioadă de platou. În momentul când au relaxat noua tulpina a explodat”, a menționat medicul.

Curba arată înfiorător, se vede o izbucnire la 50.000 de cazuri pe zi. Vechile măsuri sunt mai puțin eficinete. Celelalte țări și-au dat seama ce înseamnă aceste măsuri.

Discutăm cu o entitate inteligentă. Este străină nouă care se adaptează în mediul nostru. Boala poate să fie aceeași si pandemia diferită. Impactul unei modificări paote avea un impact asupra mortalitații, decât daca boala s-ar agrava. Am subestimat pandemia, am neglijat-o. Sunt niște pași pe care trebuie sa-i luăm foarte rapid. Avem nevoie de un program.”, a mai adăugat Octavian Jurma.

Cele trei măsuri pe care ar trebui să le ia Guvernul României

Aș corecta indicatorii. Trebuie să tragem de indicatori în jos. Sa calculam si pe aceia care vin in tranzit. Indicatorii noi îi calculam la populația domiciliată.

În al doilea rând, aș umbla la numărul de teste. De ce nu se testează și ce se întâmplă acolo cu testarea. Se pot aloca resurse să angajeze oameni suplimenatari. În România nu sunt cazuri reale, ci confirmate. Trebuie să ajungem la aceasta rată sub 5%.”, a mai explicat medicul.