• Informaţia a fost oferită de un consilier de la Ministerul de Interne din Ucraina.
  • Acesta a sugerat că bărbatul a folosit unul dintre telefoanele cu numere ucrainene şi că rusul a fost învăţat cum să se predea.
  • Consilierul a spus că militarul va primi o recompensă de 10.000 de dolari.

Conform lui Victor Andrusiv, un oficial ucrainean, militarul rus ce și-a predat tancul urmează să fie recompensat cu suma de 10.000 de dolari.

Informaţia a fost oferită de un consilier de la Ministerul de Interne din Ucraina. Acesta a publicat şi o imagine cu soldatul rus despre care susţine că şi-a predat tancul forţelor ucrainene, conform Mediafax.

Într-o postare intitulată „Ruşii se predau!”, el a explicat că a vrut să facă publică înregistrarea video a incidentului, dar „forţele speciale mi-au cerut să nu o fac”. El a mai adăugat că, în urmă cu câteva zile, forţele ucrainene au primit un apel de la un bărbat pe care l-au numit „Misha”, acesta fiind un termen folosit de ucraineni pentru soldaţii ruşi.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Andrusiv a sugerat că bărbatul a folosit unul dintre telefoanele cu numere ucrainene şi că rusul a fost învăţat cum să se predea. Consilierul a mai declarat că agenţii de informaţii ucraineni au stabilit că oferta era autentică.

Militarul rus care s-a predat era singurul rămas din echipajul său

„A tras în sus. Din dronă s-au asigurat că era el şi că nu era o ambuscadă. După aceea, forţele speciale l-au reţinut. S-a dovedit că era singurul rămas din echipajul tancului, ceilalţi au fugit acasă. El nu vedea rostul războiului. Nu s-a putut întoarce acasă, deoarece comandantul a spus că trage.

Mişa a spus că nu prea mai existau alimente, că managementul militar este haotic, practic absent. Demoralizarea este colosală. Până la sfârşitul războiului, va trăi în condiţii confortabile, cu televizor, telefon, bucătărie şi duş, a relatat consilierul ucrainean despre soldatul care s-ar fi predat.

Versiunea prezentată de consilierul ucrainean nu a putut fi verificată din surse independente şi, probabil, informaţia va fi folosită intens de propaganda ucraineană.