• Putin ar fi dezinformat de către consilierii său cu privire la modul în care războiul decurge.
  • Putin și-ar fi dat seama de acest lucru și ar fi luat naștere tensiuni între el și conducerea militară.
  • Analiștii militari susțin că Rusia și-a reformulat obiectivele de război.

Conform oficialilor, lui Putin nu i s-au spus toate informațiile cu privire la război. Acesta a fost informat că lucrurile merg conform planului, iar el nu ar ști de eșecul trupelor rusești.

„Avem informaţii că Putin s-a simţit indus în eroare de armata rusă, ceea ce a dus la o tensiune persistentă între acesta şi conducerea sa militară„, a declarat Kate Bedingfield, directorul de comunicare al Casei Albe, în timpul unei conferinţe de presă.

„Credem că Putin este dezinformat de consilierii săi cu privire la cât de prost se descurcă armata rusă şi la modul în care economia rusă este paralizată de sancţiuni, deoarece consilierilor săi de rang înalt le este prea frică să îi spună adevărul„, a spus ea.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Putin nu are lângă el oameni de încredere

Un diplomat european de rang înalt a declarat pentru Reuters că evaluarea americană este în concordanţă cu constatatările ţărilor europene. „Putin a crezut că lucrurile merg mai bine decât au mers. Aceasta este problema când te înconjori de «yes men», a spus diplomatul.

Analiştii militari spun că Rusia şi-a reformulat obiectivele de război în Ucraina într-un mod care i-ar putea permite lui Putin să revendice mai uşor o victorie de imagine, în ciuda unei campanii deplorabile în care armata sa a suferit eşecuri umilitoare.

Marina, o jurnalistă din Rusia, s-a alăturat și ea în lupta împotriva președintelui Rusiei, intrând în direct cu un afiș pe care scris „Stop războiului!”. Aceasta a vrut să le arate rușilor că ceea ce se întâmplă în Ucraina este altceva decât ceea ce li se spune de către presa din Rusia.