• Salut faptul că preşedintele francez a subliniat dimensiunea europeană a forţei franceze de descurajare”, a scris Olaf Scholz într-un articol publicat joi în The Economist.
  • El a subliniat că Uniunea Europeană nu va avea propriile sale arme nucleare.
  • Înainte de aceasta, Macron a cerut o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Olaf Scholz a spus că este în favoarea capacităţii cu arme nucleare franceze, aşa cum a sugerat preşedintele Emmanuel Macron, pentru a răspunde la ceea ce liderul de la Berlin a numit imperialismul brutal” al Rusiei.

Salut faptul că preşedintele francez a subliniat dimensiunea europeană a forţei franceze de descurajare”, a scris Olaf Scholz într-un articol publicat joi în The Economist. Pe lângă mijloacele de descurajare nucleară, avem în vedere forţe convenţionale puternice, apărare aeriană şi antirachetă, precum şi capacităţi cibernetice, spaţiale şi de atac de mare precizie”, a mai spus Scholz.

Europenii pot şi vor trebui să contribuie mai mult la împărţirea transatlantică a sarcinilor (în cadrul NATO)”, a adăugat el.

Recomandări

NZEB EXPO ÎȚI ARATĂ CASA 3D
5,5MIL TURIȘTI PUN ÎN PERICOL SANTORINI
APPLE PRIMEȘTE SANCȚIUNI DE LA COMISIA EUROPEANĂ
G7 VREA ARMISTIȚIU GLOBAL ÎN TIMPUL JO 2024
SPANIA INVINGE CROAȚIA LA EURO 2024
ALEGERILE DE LA S1 NU SE REIAU

El a subliniat că Uniunea Europeană nu va avea propriile sale arme nucleare. De asemenea, nu există nicio intenţie de a pune sub semnul întrebării suveranitatea forţei nucleare franceze de disuasiune”, a spus liderul de la Berlin. Macron a declarat luna trecută că armele nucleare ale Franţei ar trebui să facă parte din dezbaterea europeană privind apărarea.

Înainte de aceasta, Macron a cerut o apărare europeană mai puternică şi mai integrată, în timp ce şi-a prezentat viziunea sa pentru o Uniune Europeană mai asertivă pe scena globală, afirmând că Europa ar putea muri”.

Scholz a adăugat în articolul său că, pentru a menţine un sprijin public larg pentru Ucraina în Europa, este important să fie cât se poate de clar” că NATO nu urmăreşte o confruntare cu Rusia.

Citește și