Olaf Scholz: „Germania nu este suficient de mare pentru a umple golul dacă SUA opresc furnizarea de arme către Ucraina”

Cancelarul Olaf Scholz spune că Germania nu este suficient de mare pentru a compensa diferența în cazul în care Statele Unite nu reușesc să livreze arme Ucrainei, scrie Reuters. „Acesta este, cred, pericolul real cu care ne confruntăm în prezent”, a spus el.

În același timp, Casa Albă se concentrează pe obținerea unui pachet de ajutor pentru Ucraina prin Congresul SUA, a declarat miercuri consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, adăugând că nu există un „plan B”.

„Credem că încă putem și vom oferi ajutor pentru Ucraina”, a declarat Sullivan. „Trebuie să ne susținem sprijinul și aceasta este o responsabilitate pentru toți aliații”, a declarat Stoltenberg.

Administrația Biden rămâne încrezătoare că poate obține aprobarea Congresului pentru ajutorul acordat Kievului, a declarat Jake Sullivan, după ce un proiect de lege bipartizan privind imigrația și sprijinul pentru Ucraina a fost torpilat săptămâna aceasta de republicanii din Camera Reprezentanților, scrie Bloomberg.

Citește și

Exit mobile version