• Germania trebuie să fie pregătită pentru o escaladare a crizei din Ucraina, a declarat cancelarul Olaf Scholz, la o conferinţă de la Berlin.
  • Olaf Scholz a declarat: „Având în vedere evoluţia războiului şi eşecurile vizibile şi crescânde ale Rusiei, trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare” . a spus Scholz.
  • De asemenea, Scholz a declarat că recenta sa călătorie în China a meritat, deoarece a permis ambelor ţări să împărtăşească poziţia lor comună împotriva utilizării armelor nucleare.

Germania trebuie să fie pregătită pentru o escaladare a crizei din Ucraina, a declarat cancelarul Olaf Scholz, la o conferinţă de la Berlin.

Vorbind la o conferinţă la Berlin, găzduită de ziarul Suddeutsche Zeitung, Olaf Scholz a declarat: „Având în vedere evoluţia războiului şi eşecurile vizibile şi crescânde ale Rusiei, trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare” .

Aceasta ar putea include distrugerea infrastructurii, a adăugat el.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De asemenea, Scholz a declarat că recenta sa călătorie în China a meritat, deoarece a permis ambelor ţări să împărtăşească poziţia lor comună împotriva utilizării armelor nucleare.

Anterior, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la cetăţenii săi să economisească energia, în contextul în care atacurile neîncetate ale Rusiei au înjumătăţit capacitatea energetică a ţării.

Autorităţile au declarat că milioane de ucraineni, inclusiv în capitala Kiev, s-ar putea confrunta cu întreruperi de energie electrică cel puţin până la sfârşitul lunii martie din cauza atacurilor cu rachete.

Atacarea de către Rusia a instalaţiilor energetice ucrainene urmează unei serii de eşecuri pe câmpul de luptă care au inclus retragerea din oraşul Herson din sudul ţării.