• „Luptăm pentru viețile noastre”, afirmă prima doamnă a Ucrainei în timpul unei vizite la Londra.
  • La reuniunea miniștrilor de externe ai NATO de la București se așteaptă să se discute despre cum să se continue sprijinul pentru Ucraina pe parcursul lunilor reci de iarnă.
  • Luni, Zelenska a vizitat Downing Street și s-a întâlnit cu Akshata Murty, soția premierului Sunak.

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat că oamenii nu ar trebui să uite războiul din țară de Crăciun, înainte de discursul pe care îl va ține marți în fața deputaților.

În timpul unei vizite la Londra, Olena Zelenska este așteptată să se adreseze marți parlamentarilor și colegilor, la câteva zile după ce Rishi Sunak a făcut prima sa vizită în calitate de prim-ministru la Kiev pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

În cadrul emisiunii Today de la BBC Radio 4, Zelenska va îndemna publicul britanic să nu uite „tragedia” invaziei rusești în contextul apropierii sărbătorilor de iarnă. De asemenea, ea a lăudat sprijinul britanic pentru eforturile de rezistență ucraineană împotriva forțelor lui Vladimir Putin, în timp ce țara se pregătește pentru iarnă.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Simțim acest [sprijin puternic] prin ajutorul pentru oamenii noștri strămutați cu forța, prin asistența politică și financiară și prin ajutorul umanitar pe care îl primim din partea britanicilor”, a declarat ea în cadrul emisiunii.

„Ucrainenii sunt foarte obosiți de acest război, dar nu avem de ales în această privință. Luptăm pentru viețile noastre. Publicul britanic are o alegere. Se pot obișnui cu tragedia noastră, se pot concentra pe lucrurile lor importante din viață. Mesajul meu pentru britanici este următorul: Nu este doar un război pentru libertatea și viețile noastre.

„Acesta este războiul viziunilor opuse asupra lumii, războiul pentru valori. Este important ca acestea să fie păstrate. Aceasta este o luptă pentru adevăr și pentru valorile umane. Sperăm că apropierea sezonului Crăciunului nu vă face să uitați de tragedia noastră și să vă obișnuiți cu suferința noastră.”

Luni, Zelenska a vizitat Downing Street și s-a întâlnit cu Akshata Murty, soția premierului Sunak. Interviul integral va fi difuzat în cursul dimineții de marți. Ucraina se va afla din nou pe primul loc pe ordinea de zi atunci când ministrul britanic de externe James Cleverly se va deplasa săptămâna aceasta în România pentru o reuniune a aliaților din NATO.

La reuniunea miniștrilor de externe ai NATO de la București se așteaptă să se discute despre cum să se continue sprijinul pentru Ucraina pe parcursul lunilor reci de iarnă.