• Cazurile de Covid-19 au scăzut considerabil în ultimele două luni, în Europa.
  • Tot mai multe țări de pe continet au relaxat o mare parte dintre restricții.
  • OMS avertizează guvernele să fie prudente în privința virusului, în special în cazul variantei Delta.

Infecțiile Covid-19, spitalizările și decesele scad rapid în întreaga Europă, dar riscul unei reapariții mortale a virusului în toamna acestui an rămâne ridicat pe măsură ce societățile se redeschid și varianta Delta mai transmisibilă avansează, a spus Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Acest avertisment lansat de OMS a venit în ciuda cazurilor care sunt din ce în ce mai reduse în Europa, potrivit The Guardian.

Directorul regional al OMS Europa, Hans Kluge, a declarat, joi, că transmisia comunitară a SARS-CoV-2 este încă în proces de răspândire și va continua pe măsură ce călătoriile și adunările sociale vor crește. Oficialul averisează guvernele europene să ia măsuri din timp pentru la toamnă.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Kluge: Învățați din anul trecut

„Vara trecută, cazurile au crescut treptat la grupele de vârstă mai tinere, apoi s-au mutat în grupe de vârstă mai înaintate, ducând la o pierdere de vieți omenești în toamna și iarna anului 2020. Să nu mai facem greșeala din nou”, a declarat Kluge.

Katy Smallwood, medic de urgență, a declarat că varianta Delta detectată pentru prima dată în India este deosebit de îngrijorătoare: „Varianta Delta nu este încă răspândită în regiunea europeană, dar în unele țări a depășit deja varianta dominantă Alpha”.

Kluge a declarat că o nouă campanie a OMS, Summer Sense, ar încuraja oamenii să „se bucure de vară, dar în siguranță”. „Dacă doriți să călătoriți, gândiți-vă la nevoie. Dacă decideți, faceți-o în siguranță. Guvernele trebuie să folosească o situație epidemiologică mai bună pentru a crește în continuare testarea, urmărirea, capacitatea spitalelor. Învățați din anul trecut”, a mai spus oficialul OMS.