Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat joi că mai mult de jumătate din populația Uniunii Europene a fost vaccinată împotriva COVID-19 cu prima doză.

„Repere importante: mai mult de jumătate dintre adulții din UE au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19. 100 de milioane sunt deja complet vaccinate. Facem progrese în direcția obiectivului nostru: să livrăm suficiente doze pentru a vaccina 70% dintre adulții din UE până luna viitoare”, a scris președintele Comisiei Europene, pe Twitter.

Ursula von der Leyen a adăugat ulterior că „am realizat acest lucru fără a ne opri din export”.

„700 de milioane de doze produse, 350 de milioane de doze exportate în 90 de țări. Îi invit și pe alții să dea dovadă de deschidere”, a completat ea.

Citește și Imunitatea de grup, un vis tot mai îndepărtat. Octavian Jurma: „Situația este îngrijorătoare în România”

În România, Valeriu Gheorghiță a recunoscut că interesul pentru vaccinare a scăzut. O primă țintă era ca, până la 1 iunie, 5 milioane de români să fie vaccinați. De asemenea, în ceea ce privește ținta de 10 milioane de români vaccinați până la 1 septembrie, medicul militar a spus că totul ține de populație.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat marți, într-o conferință de presă, că media de acoperire vaccinală la nivel național, din populația eligibilă de peste 12 ani, este de 25%.