• Anunțurile oficiale în acest sens sunt așteptate în orele următoare.
  • „Nu există încă un comunicat din partea rusă dacă aceasta este îndeplinirea ultimatumului cu care Vladimir Putin a amenințat recent”, se arată pe site-ul oficial.
  • „Toate serviciile juridice din cadrul CE lucrează pentru a stabili avizul în această privință”, a declarat Morawiecki.

Rusia a oprit livrările de gaz către Polonia. În consecință, Ministerul pentru climă a alcătuit o echipă de criză, conform informațiilor oferite de Onet. Anunțurile oficiale în acest sens sunt așteptate în orele următoare.

„Nu există încă un comunicat din partea rusă dacă aceasta este îndeplinirea ultimatumului cu care Vladimir Putin a amenințat recent. În cursul zilei de astăzi, vor fi făcute anunțuri oficiale în acest sens”, se arată pe site-ul oficial, conform Business Insider.

„Informația, mai întâi despre o reducere semnificativă a transportului de gaze, și ,apoi, despre suspendarea acestuia astăzi a fost confirmată neoficial de Onet atât unor surse guvernamentale, cât și Companiei poloneze de petrol și gaze (PGNiG). Rușii nu au informat partea poloneză cu privire la motivele suspendării livrărilor”, a informat Onet.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Plata în ruble către Rusia este singura variantă pentru continuarea furnizării de gaz

„Toate serviciile juridice din cadrul CE lucrează pentru a stabili avizul în această privință. Ne vom ține de linia elaborată de CE. Dacă se va dovedi că plățile în ruble nu încalcă sancțiunile, atunci țările vor lua propria decizie în această privință.

Și vom lua în considerare și acest lucru. Dacă se va dovedi că o astfel de reglementare a plăților încalcă sancțiunile, atunci vom respecta cu strictețe această linie a CE”, a spus Morawiecki despre posibilitatea de a plăti gazul rusesc în ruble.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, râde de Uniunea Europeană și de tentativa europenilor de a renunța la gaz rusesc, pe care o consideră imposibilă.

Medvedev consideră că europenii nu vor avea de ales și vor fi nevoiți să cumpere, în continuare, gaz rusesc, chiar dacă plata se va face în ruble.