• Cel puţin 7.031 de civili au fost ucişi în confruntările militare din Ucraina de la invazia militară rusă, lansată în februarie 2022.
  • Experţii Naţiunilor Unite atrag atenţia că numărul victimelor civile ar putea fi mult mai mare.
  • Autorităţile ucrainene susţin că sunt zeci de victime civile.

Înaltul Comisariat pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite (UNHCR) a raportat, luni, că cel puţin 7.031 de civili au fost ucişi în confruntările militare din Ucraina de la invazia militară rusă, lansată în februarie 2022.

Cele mai multe victime civile sunt rezultatul utilizării armelor explozive cu rază lungă de acţiune, în special artilerie grea, sisteme de rachete multiple, alte tipuri de rachete şi efectuarea de raiduri aeriene” , anunţă Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR), conform agenţiei Reuters şi cotidianului Le Monde.

Experţii Naţiunilor Unite atrag atenţia că numărul victimelor civile ar putea fi mult mai mare, întrucât nu parvin informaţii exacte din zonele unde au loc în prezent confruntări militare intense.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Autorităţile ucrainene susţin că sunt zeci de victime civile. Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR) raportează doar persoanele decedate şi nu atribuie responsabilitatea uneia sau alteia dintre părţile beligerante.