• Columbia a stabilit un nou record absolut în ceea ce privește cultivarea drogurilor.
  • Cel mai mare producător de cocaină din lume „raportează o creștere de 43% a suprafeței de coca plantate în țară, de la 143.000 de hectare în 2020 la 204.000 în 2021” , a precizat Biroul ONU pentru Droguri și Criminalitate.
  • Columbia a fost mult timp cel mai mare producător mondial de cocaină, un drog care creează o dependență puternică și care este ilegal în majoritatea țărilor.

Columbia a stabilit un nou record absolut în ceea ce privește cultivarea drogurilor, cu 204.000 de hectare de frunze de coca plantate în 2021, potrivit unui raport anual al ONU publicat joi, scrie Al Jezeera.

Cel mai mare producător de cocaină din lume „raportează o creștere de 43% a suprafeței de coca plantate în țară, de la 143.000 de hectare în 2020 la 204.000 în 2021” , a precizat Biroul ONU pentru Droguri și Criminalitate (UNODC).

Acestea sunt cele mai mari cifre din cei 22 de ani de monitorizare a noastră” , a declarat presei directorul regional al UNODC pentru regiunea Andean și Conul Sudic, Candice Welsh.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Columbia a fost mult timp cel mai mare producător mondial de cocaină, un drog care creează o dependență puternică și care este ilegal în majoritatea țărilor, și s-a confruntat cu presiuni, în special din partea Statelor Unite, pentru a reduce producția.