• Intoxicația în masă de vineri a fost a treia din școlile din Chiapas raportată de presa locală în ultimele două săptămâni, speriindu-i pe elevi și stârnind indignarea părinților.
  • Cel puțin 57 de elevi au fost otrăviți cu o substanță neidentificată într-o școală secundară rurală din sudul statului mexican Chiapas.
  • Autoritățile nu au speculat asupra unei cauze, dar agențiile de știri locale au declarat că unii părinți cred că elevii au fost expuși la apă sau alimente contaminate.

Intoxicația în masă de vineri a fost a treia din școlile din Chiapas raportată de presa locală în ultimele două săptămâni, speriindu-i pe elevi și stârnind indignarea părinților.

Institutul mexican de securitate socială a declarat vineri că 57 de elevi adolescenți din comunitatea rurală Bochil au ajuns la un spital local cu simptome de otrăvire. Un elev aflat într-o stare delicată” a fost transferat la un spital din capitala statului, în timp ce restul elevilor sunt stabili, a precizat institutul.

Autoritățile nu au speculat asupra unei cauze, dar agențiile de știri locale au declarat că unii părinți cred că elevii au fost expuși la apă sau alimente contaminate.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

Suntem indignați de aceste evenimente”, au declarat liderii de la Bochil într-o declarație, adăugând că colaborează cu o anchetă a procurorului de stat.

Videoclipurile care au circulat pe rețelele de socializare au arătat o scenă haotică în care adulți care transportau adolescenți în uniforme școlare se grăbeau pe holul spitalului, pe fondul unor strigăte neliniștite. Procuratura a declarat sâmbătă, pe rețelele de socializare, că a efectuat 15 examene toxicologice care au ieșit toate negative pentru droguri ilicite, după ce în presa locală și pe rețelele de socializare au circulat informații potrivit cărora elevii ar fi fost testați pozitiv pentru cocaină.

Într-o înregistrare video postată sâmbătă pe Facebook, zeci de părinți s-au adunat pe terenul de baschet al liceului, împărțind un microfon în timp ce cereau răspunsuri de la autorități, în timp ce zeci de polițiști, unii cu scuturi, priveau.

Un bărbat care apare în videoclip a declarat că fiica sa a fost otrăvită și a fost testată pozitiv la cocaină într-un laborator privat cu alți studenți. Biroul procurorului de stat a declarat că va continua să testeze elevii, dar nu a răspuns la întrebări despre evenimentele anterioare de otrăvire.

Începând cu 23 septembrie, presa locală a raportat două cazuri anterioare de otrăvire în masă în orașul Tapachula, care au afectat zeci de elevi.