• Organizațiile umanitare sunt, prin urmare, forțate să decidă pe cine să vizeze cu fondurile disponibile”, se arată într-un comunicat al ONU.
  • Între timp, nouă luni de război între Rusia și Ucraina au întrerupt exporturile de alimente.
  • Raportul Global Humanitarian Overview al ONU estimează că 65 de milioane de persoane în plus vor avea nevoie de ajutor anul viitor.

Organizația Națiunilor Unite și partenerii săi au lansat joi un apel pentru un ajutor financiar record de 51,5 miliarde de dolari pentru 2023, în condițiile în care se așteaptă ca zeci de milioane de persoane suplimentare să aibă nevoie de asistență umanitară.

Raportul Global Humanitarian Overview al ONU estimează că 65 de milioane de persoane în plus vor avea nevoie de ajutor anul viitor, ajungând la un total de 339 de milioane în 68 de țări. Aceasta reprezintă mai mult de 4% din populația planetei sau aproximativ cât populația Statelor Unite.

Nevoile umanitare sunt șocant de mari, în condițiile în care evenimentele extreme din acest an se extind până în 2023″, a declarat coordonatorul ONU pentru ajutor de urgență, Martin Griffiths, citând războiul din Ucraina și seceta din Cornul Africii.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Pentru oamenii aflați pe marginea prăpastiei, acest apel este un colac de salvare”. Peste 100 de milioane de persoane au fost alungate din casele lor, deoarece conflictele și schimbările climatice alimentează o criză a strămutărilor.

Între timp, nouă luni de război între Rusia și Ucraina au întrerupt exporturile de alimente, iar aproximativ 45 de milioane de persoane din 37 de țări se confruntă în prezent cu foametea, se arată în raport.

Apelul din acest an reprezintă o creștere de 25 % față de anul trecut. Dar finanțarea donatorilor este deja pusă la încercare de multiplele crize. Organizația Națiunilor Unite se confruntă cu cel mai mare deficit de finanțare din toate timpurile, apelurile sale fiind finanțate doar în proporție de aproximativ 53% în 2022, pe baza datelor de până la jumătatea lunii noiembrie.

Organizațiile umanitare sunt, prin urmare, forțate să decidă pe cine să vizeze cu fondurile disponibile”, se arată într-un comunicat al ONU.