• Principalul partid de opoziție din Turcia a stabilit că au existat nereguli la 2.269 de urne de vot pentru alegerile prezidențiale și la 4.825 de urne pentru alegerile parlamentare care au avut loc duminică.
  • Muharrem Erkek, un vicepreședinte al Partidului Republican al Poporului (CHP), a declarat că neregulile de la fiecare urnă variază de la un singur vot greșit la sute de voturi.
  • „Verificăm fiecare vot, chiar dacă nu schimbă scorul final” , a declarat Erkek.

Muharrem Erkek, un vicepreședinte al Partidului Popular Republican (CHP) din care face parte candidatul opoziției Kemal Kilicdaroglu, a declarat că neregulile de la fiecare secție variază de la un singur vot numărat greșit la sute de astfel de voturi, scrie presa internațională.

Opoziția a sesizat oficial rezultatele votului de duminică din 2.269 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale și din 4.825 pentru parlamentare.

În ciuda sondajelor care îl dădeau în frunte pe Kilicdaroglu, Erdogan a ieșit în frunte cu 49,51% din voturi, în timp ce candidatul opoziției a avut 44,88%. Coaliția dintre formațiunea președintelui turc și aliații naționaliști au câștigat o majoritate puternică în viitorul parlament.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Erdogan și Kilicdaroglu se vor confrunta în turul al doilea care este programat pentru 28 mai.

Pentru alegerile de duminică, 14 mai, autoritățile au amenajat 201.807 secții de votare în interiorul țării și în diaspora.

Termenul limită pentru contestarea rezultatelor alegerilor prezidențiale a expirat luni, în timp ce cel pentru votul parlamentar a expirat marți, a spus Erkek, adăugând că CHP și-a depus toate contestațiile în aceste intervale de timp.

„Verificăm fiecare vot, chiar dacă nu schimbă scorul final” , a declarat Erkek.

Alianța de opoziție care include CHP a făcut apel la tinerii alegători să se unească pentru a-l susține pe Kilicdaroglu în turul doi de scrutin, spunând că primul tur a arătat că Erdogan nu a primit votul de încredere pe care îl dorea.

În schimb, Erdogan a transmis că doar el poate asigura stabilitatea în Turcia, într-o perioadă în care statul se confruntă cu o criză a costului vieții, cu inflația în creștere și cu impactul cutremurelor devastatoare din februarie.

Citește și

FOTO. Meghan Markle strălucește într-o rochie aurie fără bretele, însoțită de Prințul Harry și mama sa

„Everest Man”: Un alpinist nepalez escaladează pentru a 27-a oară, un record, cel mai înalt vârf din lume

Beyoncé dezvăluie secretele părului ei. Care este ritualul cântăreței