• Televiziunea elenă de stat ERT a declarat că semnalul aeronavei a fost pierdut la scurt timp după ce pilotul a cerut o aterizare de urgență.
  • Autoritățile grecești au declarat că unitatea specială de răspuns la dezastre și personalul militar, inclusiv unitățile de deminare, au fost trimise la fața locului.
  • Un oficial al brigăzii de pompieri a declarat duminică că pompierii au simțit că le ardeau buzele și că în aer plutea praf alb.

Un avion cargo ucrainean care transporta muniții din Serbia către Bangladesh s-a prăbușit sâmbătă seara târziu în nordul Greciei, ucigând toți cei opt membri ai echipajului aflați la bord, au anunțat duminică autoritățile grecești și sârbe.

Martorii au declarat că aeronava s-a prăbușit într-o mulțime de flăcări în apropiere de orașul Kavala, înainte de a exploda la impact în câmpurile de porumb, în jurul orei locale de la miezul nopții. Anterior, pilotul a raportat probleme la motor și a cerut o aterizare de urgență.

Imaginile filmate cu drona de la fața locului au arătat resturi fumegânde ale aeronavei Antonov An-12 împrăștiate pe câmpuri. Compania aeriană ucraineană Meridian, care a operat aeronava, a confirmat că toți cei opt membri ai echipajului au murit în accident. Ministerul ucrainean de Externe a declarat că toți erau cetățeni ucraineni.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Autoritățile grecești au recuperat până în prezent corpul unui membru al echipajului, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului de protecție civilă. Șase cadavre au fost localizate în timpul unei inspecții inițiale cu drona în zonă, a declarat un primar local.

Ministrul sârb al Apărării, Nebojsa Stefanovic, a declarat că avionul transporta 11,5 tone de produse, inclusiv obuze de mortier și de antrenament, fabricate de industria sa de apărare. Cumpărătorul încărcăturii a fost Ministerul Apărării din Bangladesh, a adăugat el.Confirmând această versiune, Denys Bogdanovici, directorul general al Meridian, a declarat că prăbușirea nu are nicio legătură cu războiul care are loc în prezent în Ucraina.