• Unul dintre adjuncții lui Anastassiadis a declarat pentru televiziunea de stat ERT că s-au auzit explozii timp de două ore după accident.
  • Localnicii au declarat că au văzut o minge de foc și o coloană de fum înainte de prăbușire.
  • Pompierii au izolat zona pe o rază de aproximativ 400 de metri.

Un avion cargo Antonov operat de o companie aeriană ucraineană s-a prăbușit sâmbătă în apropiere de orașul Kavala din Grecia, au anunțat autoritățile. Locuitorii din zonă au declarat că au văzut focul și au auzit explozii timp de două ore după prăbușire.

Autoritățile aviației civile din Grecia au declarat că zborul se îndrepta din Serbia spre Iordania. Avionul An-12, un avion turbopropulsor de fabricație sovietică, era operat de compania de transport de marfă Meridian.

Presa greacă a relatat că în avion se aflau opt persoane și că acesta transporta 12 tone de materiale periculoase, majoritatea explozibili. Oficialii locali au declarat că nu au informații specifice despre încărcătură și au furnizat un număr variabil de persoane aflate la bord.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Ca măsură de precauție, din cauza mirosului puternic emanat de la locul prăbușirii, un comitet de coordonare format din oficiali municipali, de poliție și de pompieri le-a spus locuitorilor din cele două localități cele mai apropiate de locul prăbușirii să țină ferestrele închise toată noaptea, să nu iasă din case și să poarte măști.

Autoritățile spun că nu știu dacă la bordul avionului se aflau substanțe chimice periculoase, inclusiv cele conținute în baterii.

Autoritatea de aviație civilă din Grecia a declarat că pilotul a reușit să alerteze autoritățile cu privire la o problemă la unul dintre motoarele avionului și i s-a oferit posibilitatea de a ateriza fie pe aeroportul din Salonic, fie pe cel din Kavala, iar acesta a optat pentru Kavala, care era mai aproape, spunând că a trebuit să facă o aterizare de urgență.